Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Ab Klink bevordert rechtsongelijkheid - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ab Klink bevordert rechtsongelijkheid

Ab Klink bevordert rechtsongelijkheid

Share |

Eerst maar even het ongecensureerde persbericht:

DEN HAAG (ANP) – Artsen die de gezondheid van hun patiënten schaden, gaan veel strengere straffen krijgen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan alternatieve genezers gaan bevelen hun praktijken te staken.

Minister Klink (Volksgezondheid) wil deze maatregelen in de wet gaan vastleggen, schrijft hij maandag aan de Tweede Kamer.

Dat de inspectie nu alleen tegen reguliere artsen kan optreden, noemt de minister een ernstig gemis. Hij verwijst daarbij onder meer naar de alternatieve genezers die de overleden Sylvia Millecam in de arm nam.

Ook een verbod op misleidende aanprijzingen van behandelingen zal gehandhaafd gaan worden. 

Medisch Tuchtrecht

Om artsen die fouten maken te corrigeren hebben we het medisch tuchtrecht! Of je nu regulier of niet regulier werkt, een medische fout is een medische fout. En sinds wanneer kan de inspectie alleen reguliere artsen vervolgen? Wat is dat voor klink-klare nonsense? En als artsen – zowel reguliere als alternatieve – een patient lichamelijk letsel bezorgen of verantwoordelijk zijn voor diens overlijden als gevolg van verwijtbaar medisch handelen, kan de strafrechter reeds op basis van de huidige strafwetgeving straffen opleggen.

En natuurlijk weer Sylvia, die vrouw elke keer weer uit haar graf halen, dat is pas ziek. Omdat er vrijwel geen noemenswaardige incidenten te vinden zijn. OK, Gorter dit jaar, en Trossel, echt te ernstig voor woorden. 

Maar die hele hetze tegen alternatieve artsen is totaal zwak. Het is slechts politieke prietraat van de minister van VWS want voor de wet zijn alle artsen gelijk. Geen enkel inhoudelijk argument. Gewoon weer kiezen voor het straf principe. Heel ouderwets en nu net niet datgene wat we in een 21ste eeuwse geneeskunde nodig hebben. De regentenbelering uit de 18de eeuw.

Grote boetes en celstraffen!

Artsen die de gezondheid van hun patiënten schaden, gaan veel strengere straffen krijgen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan alternatieve genezers gaan bevelen hun praktijken te staken.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil deze maatregelen in de wet gaan vastleggen, schrijft hij maandag aan de Tweede Kamer.

Nu geldt het schaden van de gezondheid door een arts nog als een overtreding, met hoogstens drie maanden cel of een boete tot 3700 euro.De minister wil er een misdrijf van gaan maken, te vergelijken met mishandeling en dood of zwaar lichamelijk letsel door schuld. Straffen voor deze delicten kunnen oplopen tot negen jaar of 74.000 euro. 

Nou, dat geldt natuurlijk voor alle artsen die de gezondheid van de patient schaden. Niet zo gemakkelijk met het grote aantal sterfgevallen door iatrogeen handelen in het ziekenhuis! Al die reguliere dokters ook in het gevang? 

Klink begrijpt zijn eigen inspectie niet!

Wat staat er in het persbericht van de inspectie?

Inspectie wil aanscherping regels alternatieve behandelaars

Nieuwsbericht, 17 oktober 2006

17 oktober 2006

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil meer mogelijkheden om alternatieve behandelaars aan te pakken. Het blijkt voor de inspectie zeer lastig om gevaarlijke alternatieve praktijken te stoppen. Daarmee zijn patiënten onvoldoende beschermd tegen alternatieve zorgverleners die gezondheidsnadeel of schade aan patiënten berokkenen. 

Tja, daar kunnen we het wel mee eens zijn. Het gaat hier niet om artsen, maar om therapeuten die naast de pot plassen. Daar geldt het medisch tuchtrecht namelijk niet voor, dat zijn geen artsen. Dus Klink heeft o.i. last van een lumpers-syndroom. Gooi alles op een grote hoop en hop de fakkel erin. Deden ze dat ook niet enige tijd geleden met de boeken?

Berichten

  1. Anonymous schreef:

    Ab Klink is gewoon een socialistisch ventje, dat de artsen (van een hogere stand) gelijk wil maken met de arbeidersklasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *