Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Overig > Neuropathie.nu > Pepercreme, Capsaicine bij neuropatische pijn

Pepercreme, Capsaicine bij neuropatische pijn

Share |
Capsaicine creme is pepercreme en het paradoxale is dat deze creme verlichting kan geven bij neuropatische pjnen.  In gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studies is de doeltreffendheid van capsaïcine, lokaal bijvoorbeeld op de benen, toegepast onder vorm van een crème van 0,075%, bij diabetische neuropathie en ook bij postherpetische neuralgie aangetoond. In een studie bij patiënten met diabetische neuropathie was capsaïcine even doeltreffend als amitriptyline, maar het werd wel beter verdragen. Capsaïcine lokaal veroorzaakt soms een branderig gevoel, vooral in de eerste twee weken van de behandeling en de concentratie van 0,075% mag daarom ook nooit worden overschreden. Ook kunnen witte sokken wat rood worden, want de creme geeft wat af, ondanks dat de creme er witachtig uitziet!

Er zijn diverse vormen van neuropathische pijn waarbij de effecten van capsaicine creme duidelijk zinvol waren. [1][r=1953227}

Referentie

[1] Paice JA, Ferrans CE, Lashley FR, Shott S, Vizgirda V, Pitrak D. | Topical capsaicin in the management of HIV-associated peripheral neuropathy. | J Pain Symptom Manage. | 2000 Jan;19(1):45-52.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *