Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Overig > Neuropathie.nu > Centrale neuropathische pijn

Centrale neuropathische pijn

Share |

De meest voorkomende vorm van neuropathische pijn is perifeer, zoals bijvoorbeeld de pijn in de benen bij patienten met suikerziekte. Maar er komt ook een andere vorm van neuropathische pijn voor, de zogenaamde centrale neuropatische pijn. Een voorbeeld van centrale neuropathische pijn is het zogenaamde centraal pijnsyndroom na een herseninfarct of pijn ontstaan na en door ruggenmergletsel.

Centrale mechanismen, dat wil zeggen mechanismen uit hersenen en ruggenmerg, kunnen wel een rol spelen bij perifere neuropathische pijn, maar anders om geldt dat niet; perifere mechanismen zijn niet betrokken bij centrale pijn.

Verder kunnen diverse niet klassieke neuropatische pijncondities een wel neuropathische component bevatten, bijvoorbeeld neuropathische pijn bij kanker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.