Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Overig > Neuropathie.nu > Antidepressiva bij neuropatische pijn

Antidepressiva bij neuropatische pijn

Share |
De ouderwetse, tricyclische antidepressiva, en met name amitriptyline en nortriptyline, kunnen gebruikt worden bij de behandeling van neuropathische pijn. In een groot aantal gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studies zijn gunstige effecten van tricyclische antidepressiva gevonden bij pijnlijke diabetische neuropathie en ook bij andere vormen van pijnlijke neuropathievormen, zoals bijvoorbeeld de postherpetische neuralgie aangetoond. Het pijnstillende effect is niet afhankelijk van het antidepressief effect: het pijnstillende effect treedt in het algemeen sneller op (binnen de 1 à 7 dagen) en de pijnstillende dosis is lager dan voor de behandeling van depressie (de werkzame dosis van amitriptyline bij neuropatische pijn bedraagt 10-75 mg per dag). De behandeling wordt altijd gestart met een lage dosis die, indien nodig, kan worden opgedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *