Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Lichaamswerk > Alexander therapie: beter dan gewoon sporten

Alexander therapie: beter dan gewoon sporten

sporten.gifAlexander techniek is een speciale oefentechniek voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. In de BMJ van December 2008 een baanbrekend resultaat: Alexander therapie is kosteneffectief en beter dan gewoon sporten.

De resultaten van een grote studie met bijna 600 patienten logen er niet om. De techniek was niet alleen in 6 lessen goed te leren, ook hielp het duidelijk bij patienten met chronische rugpijn. [1] En als je sporten tegelijkertijd gaf met de cyclus Alexander-lessen dan waren de resultaten nog beter, en het hele pakket maatregelen was ook nog kosteneffectief! Het is natuurlijk logisch, maar goed dat het nu ook aangetoond is.

Dit is weer een studie waaruit blijkt dat een alternatieve aanpak zelfs beter is dan een reguliere aanpak.  

Referentie

[1] Hollinghurst S, Sharp D, Ballard K, Barnett J, Beattie A, Evans M, Lewith G, Middleton K, Oxford F, Webley F, Little P. | Randomised controlled trial of Alexander technique lessons, exercise, and massage (ATEAM) for chronic and recurrent back pain: economic evaluation. | BMJ. | 2008 Dec 11;337:a2656. doi: 10.1136/bmj.a2656.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.