Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Overig > Neuropathie.nu > Percutane electrostimulatie voor de overactieve blaas

Percutane electrostimulatie voor de overactieve blaas

Share |
Een overactieve blaas geeft aanleiding tot verschillende klachten. Dat kan variëren van meer dan acht keer op een dag - en vaak ook 's nachts - moeten plassen, een plotselinge aandrang om te plassen óf volstrekt onvrijwillig urineverlies. Veel mensen praten liever niet over dit probleem maar verstoppen hun klachten achter luiers, stilzwijgen, isolement. Er zijn veel meer mensen dan we denken met een overactieve blaas die zo min mogelijk de deur uit gaan. Sporten, feestjes, café’s of een concertbezoek zijn voor patienten met een overactieve blaas een ramp. Eind oktober 2008 werd op een Amerikaans congres aandacht besteedt aan een zinvolle behandeling van de symptomen van de overactieve blaas. Het is de zogenaamde Percutaneous Tibial Nerve Stimulation (PTNS), die in Nederland slechts door enkele centra aangeboden wordt, die soelaas biedt.

Urologische onderzoekers presenteerden de gegevens van ruim 20 patienten met een overactieve blaas op het ‘ 39th Annual Conference of the Society of Urologic Nurses and Associates – October 3 – 6, 2008 – Philadelphia’. De resultaten waren indrukwekked, een drastische afname van het aantal malen dat geplast moet worden:

Results showed a decrease in average number of daily UI episodes (78%), 14% decrease in nocturia and 29% in daytime frequency.  

Bron: Use Of Percutaneous Tibial Nerve Stimulation (PTNS) To Treat Overactive Bladder 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *