Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Nazi’s in stelling gebracht tegen Geintegreerde Geneeskunde door Cees Renckens

Nazi’s in stelling gebracht tegen Geintegreerde Geneeskunde door Cees Renckens

Share |

De kerstboodschap van de voorzitter van de Vereniging tegen de kwakzalverij dit jaar schokt ieder weldenkend mens. Voorzitter Renckens voert twee Nazi's ten tonele, Hermann Goering, de rechterhand van Hitler, en Hans Johst, een bekende Nazi-auteur.  Renckens citeert daarbij uitdrukkelijk Veldmaarschalk Goering. En hoe! Luister en huiver!

goering.jpgAls artsen de termen Geintegreerde geneeskunde, complementaire geneeskunde of alternatieve geneeskunde in de mond nemen, dient het revolver getrokken te worden en dient men reflexmatig, zo stelt de voorzitter letterlijk, te reageren zoals Goering dat deed bij het vernemen van het woord 'cultuur': 'Wenn ich das Wort "Kultur" hōre, entsichere ich meinen Browning" Met andere woorden, iedere beoefenaar van complementaire geneeskunde dient afgeschoten te worden, en dit naar het voorbeeld van het bruut-instinctmatige gebruik door Goering van zijn ontgrendelde pistool. Aldus de Vereniging tegen de kwakzalverij die deze vorm van standrechtelijke executie voorstaat van artsen die streven naar geintegreerd behandelen.

Anno kerstmis 2008. Nazi-literatuur als inspiratiebron in het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij. We verwachten hierdoor toch wel een grote uitstroom van alle weldenkende artsen onder die 1836 artsen die lid zijn van deze vereniging. die zich nu toch wel als een totaal-extremistisch genootschap heeft ontpopt

Eerder had de Vereniging tegen de kwakzalverij zich al laten kennen als Nazi kenners, waar Renckens opriep tot een Berufsverbot voor alternatief werkende artsen, en de collega’s van het psycho-oncologische instituut afschilderde als Neo-fascisten.  

hermann_goering.jpeg

Wie leest Nazi literatuur? 

Een aantal van onze patienten vernam dit nieuws en zij vroegen ons meteen, wie leest in Nederland eigenlijk ueberhaupt Nazi-literatuur?  Wie weet zo trefzeker een dergelijk citaat te vinden van Goering? Daarvoor moet je wel thuis zijn binnen deze tak van literatuur. Verder commentaar lijkt ons overbodig. Op een ding na.

Oproep aan alle Nederlandse Journalisten 

Met dit artikel roepen we alle journalisten in Nederland op om krachtig stelling te nemen tegen de steeds verder afglijdende strijd en de straatgevechten van het Bestuur der vereniging tegen de kwakzalverij. Het op de man spelen, het liegen en verdraaien van feiten, het onder de gordel treffen van geengageerde artsen die hart voor hun patienten hebben, dient nu eindelijk gestopt te worden. 

De Vereniging tegen de kwakzalverij overweegt momenteel een PR-bureau in de arm te nemen, om nieuwe leden aan te trekken en overtuigender in de pers over te komen.

Journalisten van Nederland! De Vereniging liet u op het internet in 2008 al weten dat de gemiddelde journalist slechts een medisch analfabeet is, zodat die Vereniging slechts minachting voor u koestert en zij u geen enkele kennis toeschrijft van de geneeskunde en dat u niet tot zelfstandig oordelen op dit terrein in staat wordt geacht. Voor u als Nederlands journalist is dan ook slechts de rol weggelegd van willoos propagandist van de abjecte propaganda van de Vereniging voor een totalitaire geneeskunde.

Nu is het aan u, journalisten,  om aan Nederland te laten zien hoe u zich tegen de propaganda-machine van de vereniging tegen de Kwakzalverij teweer stelt. 

Oproep aan alle 1836 artsen die lid zijn van de Vereniging tegen de Kwakzalverij

Beste collega’s! Leest het laatste nummer van uw tijdschrift van 2008, en beoordeelt  zelf of de uitingen in dit pamflet nog verenigbaar zijn met uw beroepsmoraal als arts en als weldenkend mens. En trekt uw onvermijdelijke conclusie! 

Bron: Cees Renckens. Over Integrated medicine of: struikroverij in de geneeskunde. Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, jaargang 119, 2008, nummer 4: pagina’s 4-9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.