Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Overig > Neuropathie.nu > Moderne behandeling van neuropathie en pijn in ons expertise centrum

Moderne behandeling van neuropathie en pijn in ons expertise centrum

Share |

De behandeling van neuropathie en chronische pijnen in ons expertise centrum sluit aan bij de modernste inzichten in de neurofysiologie van het zenuwstelsel, en de behandeling die we inzetten staat bekend als Percutane electrostimulatie van de zenuwen, of percutane electromodulatie therapie (PMT). Hierbij wordt een electrische stroom door delen van het lichaam gestuurd, via een aantal naaldvormige, dunne electroden, die door de huid gestoken worden. Deze methodiek is in de VS in 2002 geaccepteerd als een reguliere en veilige behandeling van chronische pijn en pijn volgend op een  operatie of een trauma. De Amerikaanse  Food and Drug Administration (FDA) heft via de zogenaamde goedkeuringspricedure (510(k) process) in 2002 deze methode goedgekeurd. In de VS is kunnen we bij de FDA over deze methode lezen: “Percutaneous neuromodulation therapy (PNT) is indicated for the symptomatic relief and management of chronic or intractable pain and/or as an adjunct treatment in the management of post-surgical pain and post-trauma pain.” 

De laatste jaren is uit onderzoek gebleken dat deze moderne methode zinvol ingezet kan worden bij de behandeling van bijvoorbeeld chronische hoofdpijn, chronische rugpijn en vormen van neuropathie.

Literatuur

 

  1. Ghoname EA, Craig WF, White PF, et al. Percutaneous electrical nerve stimulation for low back pain. JAMA 1999;281(9):818-823
  2. Hamza MA, White PF, Craig WF, et al. Percutaneous electrical nerve stimulation: a novel analgesic therapy for diabetic neuropathic pain. Diabetes Care2000;23(3):365-70
  3. Weiner DK, Rudy TE, Glick RM, et al. Efficacy of percutaneous electrical nerve stimulation for the treatment of chronic low back pain in older adults. J Am Geriatr Soc. 2003 May;51(5):599-608
  4. Yokoyama M, Sun X, Oku S et al. Comparison of percutaneous electrical nerve stimulation with transcutaneous electrical nerve stimulation for long-term pain relief in patients with chronic low back pain. Anesth Analg 2004 Jun;98(6):1552-6
  5. Condon JE, Borg-Stein J, Revord J et al. A multicenter trial of percutaneous neuromodulation therapy for low back pain patients with a subacute duration of lower extremity pan. Presented at the American Academy of Pain Medicine Annual Meeting. San Francisco, CA, March 1, 2002
  6. White PF, Ghoname EA, Ahmed HE et al. The effect of montage on the analgesic response to percutaneous neuromodulation therapy. Anesth Analg2001;92(2):483-7
  7. White PF, Craig WF, Vakharia AS et al. Percutaneous neuromodulation therapy: does the location of electrical stimulation effect the acute analgesic response? Anesth Analg 2000;91(4):949-54

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *