Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Kabouter Spillebeen achter tralies!

Kabouter Spillebeen achter tralies!

spillebeen_met_paddo.gif

Zijne excellentie Ab Klink is teruggevallen naar de middeleeuwse angst voor heksen, bezemstelen en padden. En voor Paddo's dus. Kabouter Spillebeen, die op de vliegenzwam heen en weer wipt en alles aanschouwt, zit nu achter de tralies. Vliegenzwammen zijn namelijk verboden. Nederland op zijn smalst. Teruggevallen door ons Christelijk-socialistische retro-reveil.

Angst in het Kabinet voor het Grote Onbekende. Voor verandering van bewustzijn. Alles structureren, regelen en controleren. Dat helpt. Maar de wiskeyflessen die jaarlijks vele mensen in het graf brengen blijven op de plank staan bij Ab. Want daar verdient het kabinet op. Net zoals op de sigaretten. Wat een superfarce. De paddestoelen waar het om gaat worden door veel culturen gezien als sacramenten. De grote mycoloog Professor Herrera die in de NRC van 29 november zich uitsprak over het Nederlandse angsthazenbeleid merkt op: "Voor Indianen zijn paddo's een mensenrecht". Dus we worden hier lekker door ons eigen kabinet gediscrimineerd. Want IOCOB meent dat Paddo's, en Ayahuasca, en Peyote, en Marihuana allemaal plantaardige middelen zijn die onze ogen kunnen openen voor meer dan de minister wil zien, voor aspecten van de pure werkelijkheid, zoals al door Aldeous Huxley een halve eeuw geleden verwoord werd.

Incident management

De goedkoopste vorm van scoren voor bestuurders. Op een enkel incident wat hot is of hot gemaakt wordt, meteen reageren met draconische maatregelen. Kijk eens wat een goede bestuurders wij zijn, wij beschermen onze burgers tegen al die vreselijke zaken, en doen dat ook snel… Bah! 

Geen enkel hallucinogeen middel is gevaarlijk, mits gelet wordt op de aloude ‘set en setting’. Die zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw al goed verwoord door dr. Tim Leary. Als je paddo’s inneemt, terwijl je ook je klem zuipt met bier, is de setting niet juist. Dat vraagt om problemen. Of als je paddo’s inneemt op een rave party met veel chaotische muziek en veel onbekende mensen om je heen. Of als je behandeld wordt met anti-psychotica, ook dan zijn paddo’s niet handig.

Net zomin het handig is om een fles whiskey te drinken en dan in de auto te stappen. Ieder heeft daar zijn eigen verantwoordelijkheid in te nemen. 

Inquisitie tegen Paddo’s! 

bandiet_paddo.jpgToen de leiders van de Katholieke kerk in de 16de eeuw de kronieken lazen van de veroveraars van Mexico, waarin het gebruik van de paddestoelen werd beschreven, verboden deze kerkelijke machthebbers het gebruik. [1] [2] Tijdens de tijd van de inquisitie werd de doodstraf ingevoerd voor het gebruik van paddestoelen, aldus professor Herrera in de NRC. Nou, met professor Balkenende aan de macht hier, sluipen we weer terug naar de inquisitietijd, maar een ding: hij zal toch de doodstraf niet weer gaan invoeren? 

Zinvolheid voor geneeskunde

Los van dat domme besluit, dat geen enkele wetenschappelijke basis heeft, zijn Paddo’s, en andere psychedelica voor de geneeskunde en de menswetenschappen een bijzonder waardevolle bron van inspiratie.  Een vooraanstaand hoogleraar, prof. Roland Griffiths van de bekende Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, USA deed een studie naar de subjectieve effecten van het innemen van psilocybine, een component uit magische paddestoelen. Deze resultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Psychopharmacology, in juli 2006. [3] Los van de melding dat oude verlichte Boeddha’s vermoedelijk ook Paddo’s namen..[4]

Diverse hoogleraren hebben inmiddels hun commentaar gegeven. Men spreekt van een doorbraak en een ‘landmark paper’. Deze objectieve studie geeft aan dat psilocybine veilig te gebruiken is bij mensen die geen drug-verslaafden zijn en dat deze stof tot bijzondere ervaringen leidt. Een van de hoogleraren sprak de hoop uit dat deze studie de aanleiding zal zijn voor hernieuwde belangstelling voor deze soort stoffen, die in onze maatschappij zo lang gecriminaliseerd zijn. Een andere collega merkte op dat deze stoffen waarschijnlijk uitermate relevant kunnen zijn voor therapeutisch gebruik, zelfs bijvoorbeeld bij ernstige pijnen, en terminale aandoeningen. 

Meest zinvolle ervaring ever!

Twee jaar na de studie naar de ervaringen op hallucinogene paddestoelen werden de deelnemers opnieuw onderzocht. Het resultaat werd enkele maanden geleden gepubliceerd. Het was een blast: de mystieke ervaring door de Paddo’s was de beste ervaring ever! [5] We citeren het belangrijke resultaat, dat natuurlijk nergens in de Nederlandse media te vinden was:

"When administered under supportive conditions, psilocybin occasioned experiences similar to spontaneously occurring mystical experiences that, at 14-month follow-up, were considered by volunteers to be among the most personally meaningful and spiritually significant of their lives". 

Dit zijn resultaten van een onderzoek aan de Johns Hopkins universiteit, niet een van de minste! En dat ontzeggen we nu aan de redelijke gebruiker van Paddo’s in Nederland, alleen maar doordat we worden geringeloord door een stel benepen, angstige en kortzichtige bestuurders. Ab, wake up!

Op de IOCOB site is uitgebreid gepleit voor een herwaardering van psychedelica, of entheogenen. Dit domme besluit, kortzichtig en bekrompen, helpt ons weer enkele decennia achterop. Bravo excellentie!

In het onderstaande artikel Waardebepaling Entheogenen geeft IOCOB meer achtergronden, evenals in de overige gerelateerde artikelen.

Referentie

[1] Wasson RG. | Traditional use in North America of Amanita muscaria for divinatory purposes. | J Psychedelic Drugs. | 1979 Jan-Jun;11(1-2):25-8.

[2] Díaz JL. | Ethnopharmacology of sacred psychoactive plants used by the Indians of Mexico. | Annu Rev Pharmacol Toxicol. | 1977;17:647-75.

[3] Griffiths RR, Richards WA, McCann U, Jesse R. | Psilocybin can occasion mystical-type experiences having substantial and sustained personal meaning and spiritual significance. | Psychopharmacology (Berl). | 2006 Aug;187(3):268-83; discussion 284-92. Epub 2006 Jul 7.

[4] Hajicek-Dobberstein S. | Soma siddhas and alchemical enlightenment: psychedelic mushrooms in Buddhist tradition. | J Ethnopharmacol. | 1995 Oct;48(2):99-118.

[5] Griffiths R, Richards W, Johnson M, McCann U, Jesse R. | Mystical-type experiences occasioned by psilocybin mediate the attribution of personal meaning and spiritual significance 14 months later. | J Psychopharmacol. | 2008 Aug;22(6):621-32. doi: 10.1177/0269881108094300. Epub 2008 Jul 1.

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. vanAndel schreef:

    Een ongekend felle toon voor IOCOB; in vergelijking hiermee wordt zelfs de vereniging tegen de kwakzalverij zachtzinnig benaderd. Ik begin verbanden te zien (en dat zonder paddo’s te hebben gegeten): de smurfen – die in paddenstoelenhuisjes wonen – hebben IOCOB enige tijd geleden geholpen met ‘inzichten’ (zie artikel: http://www.iocob.nl/nieuws/smurfen-helpen-iocob.html). Ik denk dat ik nu wel weet waar de inspiratie voor die getormenteerde doch psychedelische smurfenfilmpjes vandaan is gekomen. Nu maar hopen dat door deze ‘IOCOB-paddo-lobby’ niet alle smurfen dakloos worden…

  2. hans bogers schreef:

    Zelf zat ik drie dagen en nachten in de bajes voor het gebruik van ayahuasca. Na een langdurig proces voor de Amsterdamse rechtbank werd ik uiteindelijk vrijgesproken en moest Justitie vele tienduizenden Euros betalen als vergoeding van schade en betaling van de13 getuigen deskundigen rapporten Deze rapporten gaven allemaal aan dat het hier een eeuwenoude religie betrof, die per ongeluk in de Interpol netten was terechtgekomen. Momenteel is de religie gelegaliseerd en vinden bijeenkomsten plaats met meer dan 300 deelnemers. En zonder problemen. zie ook http://www.santodaime.nl
    Het paddo verhaal idem dito.
    Het is ongelofelijk maar waar dat er wetenschappelijke aanwijzingen bestaan dat in één van de oudste schriften ter wereld- de RIG VEDA -al gesproken wordt over SOMA.
    Hiermee wordt een entheogene plant bedoeld die tot visionaire ervaringen kan leiden en er zijn zelfs verhalen dat de mensen die de ayahuasca in Brazilie in het Amazone woud hebben gedronken al hadden voorspeld dat in het Westen de drank vervolgd zou gaan worden.
    Gelukkig hadden zij ook al voorzien dat de bevrijding een feit zou worden. Net als hopelijk bij de paddo’s. Echter het is wel van belang om volstrekt schone handen te hebben, dus materieel gewin , zoals met cannabis, verspeelt ook de Divine Protection
    Hans Bogers
    jchbogers@wanadoo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.