Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
IOCOB goes Bhutan - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > IOCOB goes Bhutan

IOCOB goes Bhutan

Share |
Twee bestuursleden zochten in Bhutan naar de wortels van de traditionele Bhutaanse geneeskunde en maakten enkele kleine impressie fimpjes van de meditatieve aspecten van het Bhutaanse leven: 

De eeuwige Himalaya’s:

 

De voetbal hobby van Bhutaanse kloosterlingen:


 

Chanting: originele chants uit een boeddhistisch nonnenklooster:


 

IOCOB goes Thaksang: het belangrijkste klooster is Thaksang, hoog in de bergen van Bhutan. Hier mediteerde de grondlegger van het Tobetaanse boeddhisme, Padmasambhava in een grot. Het klooster ligt op een adembenemende plek, en de wandeling erheen is een ware pelgrimstocht! Padmasambhava was de oprichter van de Tibetaanse of Tantrisich Boeddhistische school in de 8e eeuw. In Bhutan en Tibet is hij beter bekend als Goeroe Rinpoche ("De kostbare meester") en binnen de Nyingma orde wordt hij beschouwd als de tweede Boeddha.


 

Een oude man met een bilaterale ptosis, dat wil zeggen  een verlamming van de oogleden, houdt het linkeroog open met zijn hand en bespeelt de gebedsmolens.


 

Prayingwheel: gebedsmolen, twee hele grote molens, die bij elke omwenteling een bel doen klinken:


 

Gangtey klooster: Het Gangtey klooster is het enige klooster in het westen van Bhutan dat behoort tot de ‘oude school’ of Nyingmapa stroming of wel de roodhoeden. De gebedshal is in Tibetaanse stijl gebouwd en een van de grootste van Bhutan. In het klooster is een ‘shedra’ of boeddhistische school, waar jonge monniken studeren. We zien een groot aantal prachtige wandschilderingen en maken een wandeling vanuit de periferie van het klooster, door de deuren naar het centrale heiligdom, waar we eindigen. Er was bijna niemand in het klooster, geen enkele toerist!


 

Bhutan impressies:


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *