Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Chronisch zieken en alternatief

Chronisch zieken en alternatief

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad heeft zich in een brief naar de Vaste Kamercommissie Financien als volgt uitgelaten over de onzalige BTW kwestie:

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad heeft kennisgenomen van het voornemen van de regering om de BTW-vrijstelling op consulten van complementair werkende artsen af te schaffen.

De ervaring van veel groepen chronisch zieken leert dat alternatieve geneeswijzen een positieve werking hebben, daar waar reguliere geneeswijzen soms onvoldoende zijn.

Zij maken doorgaans vaker dan de gemiddelde patiënt gebruik van alternatieve geneeswijzen. Deze groep wordt door het afschaffen van de BTW- vrijstelling dan ook onevenredig hard getroffen.

Complementaire zorg wordt in een aanvullende verzekering slechts gedeeltelijk vergoed. Deze vergoeding kent een maximum. Door het afschaffen van de BTW- vrijstelling zullen de kosten snel buiten de vergoeding vallen.

Daarmee worden de kosten die de groep chronisch zieke patiënten maken weer hoger. Bovendien zal deze verhoging van kosten leiden tot een ingrijpende beperking van de keuzevrijheid van de chronische zieke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.