Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Renckens, Renckens, Renckens…

Renckens, Renckens, Renckens…

Share |
Renckens, Renckens, Renckens...dacht u dat we de voorzitter van de Vereniging tegen de kwakzalverij berispen? Nee hoor, we citeren hem alleen maar. Want in het derde nummer van het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (jaargang 119) staan 7 artikelen van zijn hand; vrijwel het hele tijdschrift schreef de onstuitbare  vrouwenarts vol. Met als vanouds de bekende opgefokte artikelen over onderwerpen zoals kwakzalverij in Belgrado (over Karadzic), over kwakzalverij bij multipele sclerose, over 'Acupunctuur helpt niet bij IVF, wat Bouter er ook van zegt". En vele andere artikelen. Renckens bedient zich ook van kreupelrijm zoals we kunnen lezen in het opschrift van zijn laatste titel. Smakeloosheid is gewoontegetrouw uiteraard eveneens weer troef, want als spotprent zien we bij het eerste artikel de oorlogsmisdadiger Karadzic in een legertenu voor zijn praktijk (Alternatieve geneeswijzen), met rokende mitrailleur, die 'Volgende patient" roept..

Het geeft uiteraard op zijn minst te denken dat deze praktiserende vrouwenarts in Hoorn, naast het bijhouden van zijn vakliteratuur,  zoveel tijd kan vinden om vrijwel een heel tijdschrift vol te schrijven.

Zijn analyse van de fistelpot therapie is indrukwekkend, en om zijn mededeling over "de tegenwoordig onvermijdelijke Von Rosenstiel, Keppel Hesselink en Martine Busch" moesten we smakelijk lachen.

Voorts in het tijdschrift nog net even ruimte voor een aankondiging die niet van de hand van Renckens was: Professor Rien Vermeulen is het nieuwe kandidaat-bestuurslid van de Vereniging. Boeiend vonden we de opmerking dat Professor Rien Vermeulen zich sinds kort richtte op patienten met neurologisch onverklaarde klachten. En nu maar hopen dat deze hooggeleerde bij gebreke van een duidelijk medisch substraat bij deze patientencategorie niet zal afglijden naar behandelvormen als acupunctuur en dergelijke. Want stelt u zich de schrik bij Vermeulen voor als acupunctuur eens werkelijk zou blijken te helpen……. 

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Edboek schreef:

    Ed van Heijzen, zelf patiënt met bekkeninstabiliteit, gaat in dit boek de strijd aan met artsen die bekkeninstabiliteit als een modeziekte bestempelen. Hierbij neemt hij gynaecoloog Cees Renckens als voorbeeld. Van Heijzen liep zelf bekkeninstabiliteit op door een ongeval en hij geeft , zoals het Nederlandse lezerspubliek inmiddels van hem gewend is, ongezouten zijn mening. Hij vertelt zijn eigen verhaal en hij laat daarnaast twee vrouwen aan het woord die bekkeninstabiliteit opliepen tijdens en/of na een zwangerschap/bevalling. Ook andere medische dwalingen komen aan de orde. Zijn boodschap is: artsen zouden ‘ns kritisch naar zichzelf moeten gaan kijken in plaats van patiënten te veroordelen. Dit boek is onlangs uitgegeven door uitgeverij Boekscout.nl
    van Heijzen laat zien hoe belachelijk de stelling van Cees Renckens is over modeziekten. Dit moet u lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.