Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Top menu > Rammelend regulier onderzoek

Rammelend regulier onderzoek

Een studie van Oostenrijkse urologen blijkt zo verdacht, dat The Lancet heeft besloten deze terug te trekken. Aldus een persbericht in Medisch Contact van 19 september 2008. En het is weer een rel rondom stamcellen. Dat was enkele jaren geleden ook zo, een wereldberoemde stamcelgeleerde fraudeerde zo enorm, dat het de wereldpers haalde. Ook nu weer stamcellen dus. Het is het onderzoek van de uroloog Hannes Strasser van de medische universiteit van Innsbruck. Deze onderzoeker meldde in 2007 dat spierstamcellen uit de bovenarm van incontinente vrouwelijke patiënten ingespoten werden in de sluitspieren rond de urinebuis, om zo incontinentie tegen te gaan.

Er mankeerde van alles aan het onderzoek, o.a. waren er beschuldiging dat de onderzoeksdocumenten waren vervalst, evenals de certificaten van verzekeraars en de e-mailcorrespondentie met The Lancet….

Daarnaast blijkt de ingreep ook niet veilig te zijn, honderden patiënten hebben Strassers behandeling ondergaan buiten de studie om. Enkele daarvan hebben ernstige bijwerkingen gemeld, zoals een gescheurde blaas….

Bron: Urologen plegen bedrog. Medisch Contact Nr. 38 – 19 september 2008, Rubriek: NieuwsReflex: pagina 1534 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.