Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Polariteitstherapie bij kankermoeheid

Polariteitstherapie bij kankermoeheid

Polariteitstherapie is ontwikkeld door Randolph Stone (1890-1981) op basis van de acupunctuur en de spirituele stromingen uit India. Het lichaam is opgedeeld volgens een polariteit, met negatief onder en positief boven. Door negatieve emoties, zoals angsten, depressies en een gestoord zelfbeeld, raakt deze polariteit uit balans. Er is een studie gedaan of polariteitstherapie kan helpen bij de vermoeidheid waar veel patienten met kanker tegenaan lopen. Het was een kleine, maar bemoedigende studie.

De energe stroomt dan niet meer ongehinderd in het lichaam en er ontstaan allerlei klachten. Polariteitsmassage brengt de balans weer terug. De technieken kunnen varieren van heel lichte tot diepe massage.

De eigen instelling van de patient is belangrijk. Een omslag van negatieve conditionering van het denken naar positief ingesteld zijn is de kern van de behandeling. Stone merkte hierover op: We will become which we contemplate.

De kanker vermoeidheidsstudie

Het was een studie met 15 vrouwen die bestraling ondergingen voor borstkanker en erg moe waren. Deze patienten werden gerandomiseerd om of polariteitsmassage te krijgen, of geen massage. De resultaten:

 There was a statistically significant improvement in both CRF (stress hormoon)  and HRQL (kwaliteit van leven) in the 10 patients who received a PT (polariteitsmassage) treatment compared to the 5 control patients at the week 1 assessment.

In addition, there was a statistically significant difference among the 3 treatment groups in improvement in CRF at the week 2 assessment. This finding, coupled with a visual inspection of the means, supports the plausibility of a dose response concerning PT.

CONCLUSION: Results from this pilot investigation suggest that PT may have a positive influence on CRF and HRQL in women undergoing radiation treatment for breast cancer. Randomized, controlled clinical trials with larger sample sizes are needed. [1]

Beoordeling

De waarde van deze techniek zal men zelf moeten onderzoeken, deze zal van patient tot patient verschillen. Omdat deze massage in ieder geval veilig is, en geen bijwerkingen kent, een oranje stoplicht.

Referentie

[1] Roscoe JA, Matteson SE, Mustian KM, Padmanaban D, Morrow GR. | Treatment of radiotherapy-induced fatigue through a nonpharmacological approach. | Integr Cancer Ther. | 2005 Mar;4(1):8-13.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.