Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Cholesterol > Niacine tegen hoog cholesterol

Niacine tegen hoog cholesterol

Niacine is een vitamine B soort. Er zijn enkele producten die in de VS op de markt zijn als geneesmiddel voor hoog cholesterol, met meer dan 500 mg niacine. Andere niacine-supplementen bevatten altijd veel minder, vandaar dat het niet zinvol is om te hoog cholesterol met deze supplementen te behandelen.

Berichten

  1. Johan Bolhuis, arts schreef:

    Ik vind bovenstaande info wel zeer summier, vandaar deze aanvulling. Niacine suppletie is effectief in het verhogen van het HDL-cholesterol (zie PMID: 15653014) en zorgt voor significant minder “cardiovascular events” (zie PMID: 20208032)
    Ook in Nederland gewoon verkrijgbaar in 500 mg, waardoor 2 x daags 2-3 caps. na het eten goed te doen is. Wel de flush variant nemen, dat is minder prettig, maar het went.

    1. Esther Freling schreef:

      Ben het volledig met Johan Bolhuis eens. Ter aanvulling: Ben zelf FH “patiĆ«nt”, na gebruik van Nicotinezuur en o.a. K2 zijn Triglyceriden en LDL ook verbeterd. Na IMT meting blijkt Plaquevorming (ondanks 25 jaar statines) verdwenen. estherfreling@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.