Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Complementaire therapie verlaagt kosten

Complementaire therapie verlaagt kosten

Een groot onderzoek uitgevoerd in de VS toonde aan dat het gebruik van complementaire therapieen kostenbesparend werkt in de gezondheidszorg. De studie laat dus duidelijk zien hoe wij ook in Nederland de ziektekosten omlaag kunnen brengen door complementaire therapieen te vergoeden.

De aanhoudende sterke stijging van de kosten in de gezondheidszorg geven grote spanningen in de begroting voor de overheidsuitgaven voor ziektekosten. Een van de oplossingen is het vergoeden van complementaire therapieen. Het grote Amerikaanse onderzoek laat zien dat deze aanvullende therapieen kostenbesparend werken.[1] Een citaat van de auteurs:

CAM users in the highest morbidity category had average (+/-SD) annual expenditures of $6661 (+/-$13,863). This was less than those in the highest morbidity category when CAM provider claims were not included in the index ($8562 +/- $16,354), and was also lower than the highest morbidity patients who did not use any CAM services ($8419 +/- $18,885).

Referentie

[1] Lind BK, Abrams C, Lafferty WE, Diehr PK, Grembowski DE. | The effect of complementary and alternative medicine claims on risk adjustment. | Med Care. | 2006 Dec;44(12):1078-84.

Berichten

  1. Erik schreef:

    Behalve bij fibromyalgie.
    Zie het hieronder geplaatste onderzoek.
    (http://www.iocob.nl/kosteneffectief/meer-keus-kost-hetzelfde.html)
    Hier is nml. geen verschil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.