Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Migraine en hoofdpijn > Magnesium voor migraine

Magnesium voor migraine

Wanneer reguliere medicatie te veel bijwerkingen geeft of de migraineaanvallen niet vermindert, kan overwogen worden om magnesium in te nemen. In een studie uit 2008 hebben onderzoekers magnesium onderzocht bij patienten zonder aura in een dubbelblinde gerandomiseerde studie.

40 patienten werden verdeeld over 2 groepen, de magnesiumcitraa- groep (600 mg per dag) en de placebogroep. Na 3 maanden werden de beide groepen vergeleken. De patienten die magnesium innamen hadden significant minder migraine-aanvallen en ook was de intensiteit minder ten opzichte van de placebogroep.[1]

Een eerdere studie liet ook een positief effect zien van magnesium (trimagnesiumdicitraat). In deze studie had echter 18% van de patienten diarree als bijwerking van de magnesium.[2]

Ook bij kinderen lijkt magnesiumoxide effect te hebben in de frequentie en intensiteit van de migraine-aanvallen. De dagelijkse hoeveelheid van het magnesiumoxide was 9 mg/kg. Na 16 weken werden de resultaten bekeken.[3]

Beoordeling

De studies lijken elkaar te ondersteunen. Wel zijn de aantallen in de studies klein en zullen er grotere studies gedaan moeten worden. De inname van magnesium is veilig. Vanwege de positieve pilotstudies geeft IOCOB magnesium als profylaxe een oranje stoplicht

Referentie

[1] Köseoglu E, Talaslioglu A, Gönül AS, Kula M. | The effects of magnesium prophylaxis in migraine without aura. | Magnes Res. | 2008 Jun;21(2):101-8.

[2] Peikert A, Wilimzig C, Köhne-Volland R. | Prophylaxis of migraine with oral magnesium: results from a prospective, multi-center, placebo-controlled and double-blind randomized study. | Cephalalgia. | 1996 Jun;16(4):257-63.

[3] Wang F, Van Den Eeden SK, Ackerson LM, Salk SE, Reince RH, Elin RJ. | Oral magnesium oxide prophylaxis of frequent migrainous headache in children: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. | Headache. | 2003 Jun;43(6):601-10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.