Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Neppers tegen kanker - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Neppers tegen kanker

Neppers tegen kanker

Share |
Neppers tegen kanker, stond er op 29 juli 2008 in de Telegraaf. Een groot artikel van de hand van....de secretaris ven de vereniging tegen de kwakzalverij...jawel, ze zijn er weer. Nu maakt van Dam zich terecht kwaad over veel nep behandelingen die op het net aangeboden worden als anti-kanker therapie. Inderdaad, bicarbonaat is onzinnig, maar in een adem noemt van Dam ook daarbij de Iscador injecties. Ook nep dus. Dat is nu weer dom van hem, maar ja, hij is ook geen medicus maar een gepensioneerd psycholoog en die lezen of begrijpen de medische literatuur vermoedelijk niet. Want er zijn een groot aantal artikelen die de aanvullende waarde van maretak injecties bij de behandeling van kanker ondersteunen. In Nederland is er zelfs een internist van naam, KarelJan Tusenius, die op dit gebied expert is, en ook patienten behandeld met de maretak injecties. 

In een studie uit 2008 stond bijvoorbeeld:

Complementary treatment with the standardized mistletoe extract HELIXOR proved to be beneficial for breast cancer patients since it significantly improved quality of life and significantly reduced persistant signs/symptoms of the disease/treatment during the validated aftercare period of approximately five years. [1]

en

Mistletoe extracts Iscador might have the effect of prolonging overall survival of ovarian cancer patients. In the short term, psychosomatic self-regulation increases more markedly under Iscador therapy than under conventional therapy alone. [2]

alsmede na een her-analyse:

The re-analysis demonstrates that the effects shown in the previously published data are consistent despite using different analytic methods and different subsets. Overall, the survival of patients receiving mistletoe treatment with Iscador is longer in these studies. In the short term, psychosomatic self-regulation, as a measure of autonomous coping with the disease, rises more under Iscador therapy than under conventional therapy alone. [3]

en

This phase II study suggests that installation of Iscador M into the peritoneal cavity may reduce the need for repeated punctures. A randomized trial is needed to confirm these promising preliminary results. [4]

en

From these results it is concluded that standardized mistletoe extract could be a potential alternative adjuvant therapy for superficial bladder cancer. [5]

Dit zijn slechts enkele conclusies over mistletoe extracten in de medische vakliteratuur van de laatste jaren. Er zijn in totaal in Pubmed meer dan 50 klinische studies over dit extract. Maar voor van Dam is het simpel, mistletoe is een nepbehandeling!

Passend bij de secretaris van de vereniging tegen de kwakzalverij? Waarom? Omdat de voorzitter Dr Renckens ook al zo snel tot oordelen kwam over kanker behandelingen. In 2000 noemde hij het serieuze Nederlandse Helen Dowlng instituut onder het kopje Kankerfascisme.. Dat past dus bij de vereniging, om zo makkelijk een oordeel uit te spreken en een veroordeling die er niet om liegt….

Berichten

 1. U geeft aan dat ‘maretak-injecties’ helpen tegen kanker. Kanker zelfs genezen ?? Als dat zo is: geeft u dan eens een heel aantal pati├źnten die bewezen kanker hadden en na en door behandeling met ‘maretak’ genezen zijn. En waarom zijn dan niet alle kanker=pati├źnten genezen? Je moet toch wel gek zijn, als het bewezen is dat het een genezend middel is, dat je dan dat niet zou opvolgen? Dan zou de hele wereld toch allang kankervrij zijn? In afwachting van uw reactie

 2. Romy schreef:

  Beste Herman,

  Ik wil u graag verwijzen naar het volgende interview.

  https://www.chrisbeatcancer.com/ivelisse-healed-stage-4-colon-cancer-with-mistletoe/

  Een ziektevrije tijd van 5+ jaar na uitgezaaide darmkanker is extreem uitzonderlijk te noemen. Ik raad aan het gehele interview te kijken en eventueel ook haar website te bezoeken. Door haar ervaring is zij in samenwerking met John Hopkins (topziekenhuis US voor darmkanker) een trial op te zetten om de werking van Iscador ‘wetenschappelijk’ bewezen te krijgen. Indien er geen enkele aanleiding tot succes van dit middel zou zijn, betwijfel ik of een dergelijk ziekenhuis hieraan zou meewerken.

  Jammer dat we overal 800 studies voor nodig hebben. Eerder dit jaar heb ik mij meerdere malen in het ziekenhuis moeten verdedigen aangaande een standpunt dat rood vlees nadelig is bij darmkanker. Wat volgens ALLE artsen niet op waarheid berustte en niets met darmkanker te maken had. Mocht u toevallig naar het nieuws hebben gekeken is het kwartje dan eindelijk wereldwijd gevallen alsof de ontdekking van de eeuw gedaan is. Er is teveel kennis waar klakkeloos aan voorbij gegaan wordt. Een combinatie aanpak zou voor iedereen het best zijn…en vreemd dat dat zo tegengewerkt wordt. Wanneer voeding een duidelijke slechte invloed kan hebben in het lichaam zou het toch aannemelijk zijn dat er ook voeding is met een goede werking in het lichaam?

  Is maar een idee, heb ik niet wetenschappelijk bewezen maar wellicht worth looking into ipv uit onwetendheid van tafel vegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *