Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Iscador: nepper tegen kanker? - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Iscador: nepper tegen kanker?

Iscador: nepper tegen kanker?

Share |
Neppers tegen kanker, stond er op 29 juli 2008 in de Telegraaf. Een groot artikel van de hand van....de secretaris ven de vereniging tegen de kwakzalverij...jawel, ze zijn er weer. Nu maakt van Dam zich terecht kwaad over veel nep behandelingen die op het net aangeboden worden als anti-kanker therapie. Inderdaad, chloorazijn en bicarbonaat zijn onzinnig, maar in een adem noemt van Dam ook daarbij de Iscador injecties. Dat is nu weer dom van hem, maar ja, hij is ook geen medicus maar een gepensioneerd psycholoog en die lezen of begrijpen de medische literatuur niet. Want er zijn een groot aantal artikelen die de ondersteunende waarde van maretak injecties bij de behandeling van kanker ondersteunen. In Nederland is er zelfs een internist van naam, KarelJan Tusenius, die op dit gebied expert is, en ook patienten behandeld met de maretak injecties. 

In een studie uit 2008 stond bijvoorbeeld:

Complementary treatment with the standardized mistletoe extract HELIXOR proved to be beneficial for breast cancer patients since it significantly improved quality of life and significantly reduced persistant signs/symptoms of the disease/treatment during the validated aftercare period of approximately five years. [1]

en

Mistletoe extracts Iscador might have the effect of prolonging overall survival of ovarian cancer patients. In the short term, psychosomatic self-regulation increases more markedly under Iscador therapy than under conventional therapy alone. [2]

alsmede na een her-analyse:

The re-analysis demonstrates that the effects shown in the previously published data are consistent despite using different analytic methods and different subsets. Overall, the survival of patients receiving mistletoe treatment with Iscador is longer in these studies. In the short term, psychosomatic self-regulation, as a measure of autonomous coping with the disease, rises more under Iscador therapy than under conventional therapy alone. [3]

en

This phase II study suggests that installation of Iscador M into the peritoneal cavity may reduce the need for repeated punctures. A randomized trial is needed to confirm these promising preliminary results. [4]

en

From these results it is concluded that standardized mistletoe extract could be a potential alternative adjuvant therapy for superficial bladder cancer. [5]

Dit zijn slechts enkele conclusies over mistletoe extracten in de medische vakliteratuur van de laatste jaren. Er zijn in totaal in Pubmed meer dan 50 klinische studies over dit extract. Maar voor van Dam is het simpel, mistletoe is een nepbehandeling!

Passend bij de secretaris van de vereniging tegen de kwakzalverij? Waarom? Omdat de voorzitter Dr Renckens ook al zo snel tot oordelen kwam over kanker behandelingen. In 2000 noemde hij het serieuze Nederlandse Helen Dowlng instituut onder het kopje Kankerfascisme..Dat past dus bij de vereniging, om zo makkelijk een oordeel uit te spreken en een veroordeling die er niet om liegt….

Berichten

  1. J Eerland schreef:

    Voor het gebruik van iscador ( gemaakt van maretek)zou ik nog een argument toe willen voegen. De druide uit het bekende Gallische dorpje dat dapper weerstand bleef bieden aan de romeinen dank zij de toverdrank die hij maakte. En wat was het belangrijkste ingredient ? Maretak , maar dan wel gesneden met een gouden snoeimes. Misschien moet dat nu ook maar gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *