Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Ayahuasca in Amsterdam

Ayahuasca in Amsterdam

In de maand augustus waren er in de Buiksloterkerk in Amsterdam een aantal ayahuasca rituelen georganiseerd door de Santo Daime kerk. Ayahuasca is een Braziliaanse en Zuid Amerikaanse drank, waaraan helende eigenschappen worden toegeschreven. Ayahuasca behoort tot de plantaardige psychedelica, de entheogenen. Ondanks dat ayahuasca DMT bevat, dat op de opiumlijst staat, heeft de Santo Daime kerk toestemming deze drank tijdens de diensten te schenken. De vrijheid van geloofsovertuiging gaat hierbij voor de opiumwet. Op het volgende filmje een impressie van een dienst in Amsterdam.

Binnen de Santo Daime kerk wordt dit ritueel een gira genoemd, en deze dienst staat onder leiding van  de zogenaamde Caboclo Tupinambá. Deze bosgeest wordt gekanaliseerd, of gemanifesteerd door de oudere kleine vrouw op het filmpje, Baxinia, die speciaal voor de diensten van Augustus naar Nederland kwam. Een van de diensten vond plaats tijdens de maanverduistering, hetgeen een extra dimensie eraan tovoegde. 

Ayahuasca wordt in enkele klinieken en door enkele artsen als afkick middel bij cocaine verslaafden gebruikt en soms met succes. 

Berichten

  1. Benno schreef:

    Beste schrijver van dit artikel en andere lezers,

    Ik doe al een kleine tien jaar werken bij deze kerk en heb een paar aanmerkingen.

    Ten eerste is dit werk, deze gira, een ritueel dat hoort bij de religie genaamd Umbanda.
    Het maakt geen officieel onderdeel uit van de Santo Daime volgens de heer Alfredo, de huidige leider van de grootste stroming binnen deze religie.
    Echter zijn vader, meneer Sebastião, de voormalige leider van de grootste kerkelijke stroming , die hij geleid heeft tot zijn dood, heeft ervaren Umbanda mensen gevraagd om Umbanda werken te openen om mensen te helpen bij het kanaliseren van de energieën die vrijkomen bij de Santo Daime werken. Omdat die soms nogal stevig kunnen zijn en Umbanda meer ruimte bieden om daar mee te werken

    Tegenwoordig zijn er Umbandaime kerken, kerken die zowel de Santo Daime werken doen volgens de kalender van Cefluris, de grootste kerkelijke stroming en de Umbanda werken, de giras.

    Verder is de naam van het kleine vrouwtje niet Baxinia, maar Baxinha, wat kleintje betekent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.