Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Artrose > Acupunctuur bij aspecifieke nekpijn!!!

Acupunctuur bij aspecifieke nekpijn!!!

Share |

Acupunctuur is bij aspecifieke nekpijn een van de behandelingen van keuze. Aldus de veel geraadpleegde databank van BMJ Clinical Evidence. In de nieuwse website update (Web publication date: 04 Aug 2008 (based on May 2007 search) vinden we dat acupunctuur op nummer 1 staat als behandeling waarvoor duidelijk bewijs te vinden is van effectiviteit bij niet-specifieke nekpijn. Die pijn kan ook samenhangen met artrose van de nek. We citeren de veelzeggende tabel, en verder commentaar lijkt niet nodig.

Naast acupunctuur als eerste keus nog enkele andere niet reguliere behandelvormen: Yoga, Alexander therapie, Pilatus, manipulatie en mobilisatie. Heeeee, alle keuze 1 behandelingen zijn niet-regulier!!! Misschien kan iemand dit doorzenden naar de KNMG en de Vereniging tegen de Kwakzalverij?  Want van alle pillen en wel reguliere behandelingen is het namelijk NIET bekend of dat zinvol is. Een mooiere tabel ken ik niet, waar toch klip en klaar uit blijkt dat Reguliere therapie soms Niet bewezen is en Alternatieve therapie Wel bewezen.......

What are the effects of treatments for people with non-specific neck pain without severe neurological deficit?

Likely to be beneficial Likely to be beneficial
Unknown effectiveness Unknown effectiveness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *