Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Spinal touch

Spinal Touch is een lichte vorm van aanraken, die ingezet kan worden bij allerlei aandoeningen van het bewegingsapparaat.

De behandeling duurt ca 30 minuten en er wordt een zacht soort massage gegeven op bepaalde plekken van de rug. De behandeling is zo ontspannend dat de client meestal in slaap valt. Er is geen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze behandeling.

Beoordeling

De waarde van Spinal Touch zal men zelf moeten onderzoeken, deze vorm krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Bron

Spinal Touch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.