Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Fosielen in Medisch Contact - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Fosielen in Medisch Contact

Fosielen in Medisch Contact

Share |
Er staan weer twee bijzondere brieven in Medisch Contact van deze week, van totaal gefossileerde artsen, die enorm duidelijk weten dat complementaire geneeskunde onzin is, kwakzalverij en flauwekul. Een radioloog en een cardioloog. Onder de titel  KNMG bekent kleur met gedragsregels  ingezonden brieven van : dr. ing. J.A. van Oostayen, radioloog en van René Dijkgraaf, cardioloog.

Eerst een citaat uit de brief van de Dr Ingenieur radioloog:

Maar er bestaat geen complementaire geneeskunst, er is maar één geneeskunst en die hebben we geleerd op de universiteit.  

Als 65 procent van de bevolking zich overgeeft aan complementaire onzin (dat is het percentage dat wordt genoemd) dan zegt dat veel over de voorlichting die de mensen krijgen.

Het zegt niets over de werkzaamheid of liever de onwerkzaamheid van deze flauwekul. 

En vervolgens een citaat van de cardioloog:

Ook het woord ‘complementair’ vind ik altijd weer heel grappig: het betekent ‘aanvullend’. Dus als je dit woord gebruikt, lijkt het net of de behandeling iets toevoegt.

Dat is echter niet het geval.

Want complementair is alternatief, is kwak zalverij, is beunhazerij. ‘Alternatieve geneeskunde is een onlosmakelijk onderdeel van de gezondheidszorg’ is er ook zo een: dat geldt ook voor buikloop!

Van mij mogen de regels van de KNMG nog veel strenger worden, want deze vereniging is opgericht met het uitdrukkelijke doel kwak­zalverij te bestrijden. 

Fossielen

Deze opvattingen zijn als fossielen. Oud, en achterhaald. Maar fossielen kan je nog steeds opgraven. Dit soort vooroordelen dus ook. Flauwekul, onwerkzaam, kwakzalverij….

Dit soort opvattingen zijn niet uit te roeien in Nederland lijkt het wel. Terwijl in de VS de ziekenhuizen steeds meer van deze "flauwekul, onwerkzame therapieen en kwakzalverij" opnemen in hun behandelingsprotocollen, vinden we hier nog steeds dit soort ingezonden brieven. IOCOB zou een dagtaak kunnen hebben aan het steeds weer insturen van antwoorden op dit soort vreemde en fossiele opvattingen. 

Maar we citeren weer Einstein:

Vooroordelen zijn moeilijker te splitsen dan atomen…. 

Tenslotte een enkel woord van de voorzitter van IOCOB, over de moderne visie van de geneeskunde van de toekomst:


 

Bron

KNMG bekent kleur met gedragsregels medisch Contact Nr. 24 – 13 juni 2008Rubriek: Brieven,p: 1052 

 

Berichten

  1. Erik schreef:

    Archeologie is een leuke hobby; we trachten te weten te komen hoe men in lang vervlogen tijden leefde en dacht.
    Voor de iets jongere geschiedenis bestaan er reservaten. De VdtK is een een mooi voorbeeld van een reservaat. Pas als deze
    bewaarde zaken geen levenstekenen meer vertonen, spreken we van fossielen!

    Iemand enig idee hoe oud het jongste pre-fossiel is? (smile)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *