Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Nieuws > Welvaartswinst door nieuwe medicijnen?

Welvaartswinst door nieuwe medicijnen?

Share |
In Medisch Contact van 11 april 2008 staat een boeiend stukje over de vermeende welvaartswinst door nieuwe medicijnen. Drie economen, gesponsord door de Amerikaanse Kamer van Koophandel tonen op hun eigen wijze aan dat moderne medicijnen duidelijk welvaartswinst opleveren. Hun reken methode wordt door drie Nederlandse deskundigen sterk betwijfeld, de auteurs vinden dan ook dat: " de economen baseren hun conclusie op ongefundeerde standpunten en een twijfelachtige berekeningssystematiek"...

Het rapport dat de economen afleverden had de snorkerige titel: " The welfare effects of innovative pharmaceuticals". Het lijkt erop dat ze met dat rapport zichzelf in de voet geschoten hebben. De auteurs van het Medisch Contact artikel spraken over: een vorm van jezelf rijk rekenen….De kop van het artikel: " Nieuw is niet altijd beter" en "Welvaartswinst door innovatieve medicijnen sterk overschat" spreekt voor zich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *