Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Beoordeling > Osteopathie, hypnotherapie en natuurgeneeskunde

Osteopathie, hypnotherapie en natuurgeneeskunde

Share |

Er wordt momenteel in Nederland snel geoordeeld. Osteopathie, hypnotherapie en natuurgeneeskunde. Allemaal kwakzalverij? Tja, dat zeggen sommigen. Die menen dat osteopaten, hypnotherapeuten en natuurgeneeskundig geschoolde artsen valse hoop bieden omdat het allemaal onbewezen behandelingen zijn. Even wat feiten om een en ander in perspectief te zetten..

Osteopathie!

D.O., Doctor of Osteopathy, een titel die je in de VS kan halen, na een studie van 4 jaar. We citeren even wat hierover gezegd wordt:

Doctor of Osteopathic Medicine (D.O. or DO) is an academic degree offered in the United States. It is a graduate-level first professional degree for physicians and surgeons, requiring four years to complete. Holders of the D.O. degree are known as osteopathic physicians, while holders of the similar M.D. degree are known as allopathic physicians. The existence of this distinction and of D.O.s as licensed physicians is not widely known…..

Dus in de VS horen osteopaten er gewoon bij. het is een academische titel en het zijn geaccepteerde academische spelers in het medische veld.

Hypnotherapie 

Hypnotherapie dan? Hypnotherapeuten hebben in het algemeen een 4 jarige HBO oplieding of doen hypnotherapie erbij als ze arts of psycholoog zijn. Sinds ruim 50 jaar wordt academisch onderzoek gedaan naar de effecten van hypnotherapie. Op onze website staan veel resultaten vermeld, waaruit de werkzaamheid en de veiligheid ervan blijkt.

Natuurgeneeskunde 

Natuurgeneeskunde? Een empirische vorm van geneeskunde die in Duitsand al meer dan honderd jaar door vele artsen beoefend wordt, en die bovendien in diverse reguliere klinieken aangeboden wordt. Waarbij vooral patienten met chronische aandoeningen soms behoorlijk baat bij hebben. Elders op deze website een rapportage van die Duitse klinieken. En wat ze daar precies doen. Het is daar bijna net zo academisch als de zogenaamde Schuilmedizin, de reguliere geneeskunde. 

Binnen de alternatieve geneeskunde zijn honderden vormen. Deze drie, naast nog een aantal behoren tot serieuze stromingen, met duidelijke opleidingseisen en gecertificeerde therapeuten. Om artsen en therapeuten die osteopaat, hypnotherapeut of natuurgeneeskundige zijn af te schilderen als kwakzalvers, is vrij kort door de bocht. Dat hoopt IOCOB met de bovenstaande oneliners aangetoond te hebben.

Berichten

 1. S.Vos schreef:

  Ik vind het nogal wat dat stichting IOCOB gaat bepalen wat groen/oranje/rood krijgt.
  Heeft stichting IOcob de wijsheid in pacht?. Dat er geen grootschalige onderzoeken bekend zijn wil niet zeggen dat een therapie niet werkt. Jullie geven nu af op therapieen zoals er 50 jaar geleden werd afgegeven op acupunctuur. Terwijl deze geneeskunst gebaseerd is op 3000 jaar oude overlevering en energiebanen etc toen nog nooit waren aangetoond.Met een rood stoplicht brengen jullie hele behandelvormen en hoog opgeleiden zorgverleners in discrediet.
  bIJV.Bioresonantie is gebaseerd op inzichten van vooraanstaande natuurkundigen, waaronder NObelprijswinnaars, de Broglie, Bohr, Reisenberg, Einstein.) Ontwikkelaars van deze systemen investeren miljoenen in apparatuur, opleidingen, organisatie. Zouden jullie dit doen op het moment dat de therapie niet zou werken ??
  Het enige wat jullie duidelijk kunnen aangeven is dat bij een rood licht er nog onvoldoende onderzoek is gedaan om daar duidelijke uitspraken over te kunnen doen,
  maar dat dat niet wil zeggen dat bioresonantie geen resultaat kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.