Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Lichaamswerk > De Rosenmethode

De Rosenmethode

De Rosenmethode maakt het mogelijk door zachte, bedachtzame aanraking een emotionele en lichamelijke ontspanning te bereiken, die de mogelijkheid schept om diep toegang te krijgen tot zichzelf.Aan de Rosenmethode ligt de relatie tussen spierspanning, adem en emoties ten grondslag.Spierspanningen ontstaan in het lichaam door psychische belasting of beïnvloeding door bijv. ongevallen, ziektes, emotionele beschadiging en mishandeling. 

Binnen de Rosenmethode gaat men ervanuit dat deze ervaringen in het lichaam worden opgeslagen als ze onverwerkt blijven of verdrongen worden en zo leiden die spanningen tot verhardingen en blokkades. In die zin is de theorie van de Rosenmethode vergelijkbaar met veel andere bodymind benaderingen, waar de benadering van Reich de eerste van was.

Door die spanning kunnen meer stress en stemmingsstoornissen (depressies) ontstaan en ziektes die zich vaak pas jaren later openbaren.

Verborgen gevoelens, herinneringen en beelden worden wakker en worden voor het bewustzijn toegankelijk door invoelende verbale begeleiding van de Rosentherapeut. Daarbij helpt het u om de oorzaak van de symptomen te erkennen, spanning los te laten en het onverwachte in jezelf te ervaren en te leren leven naar de potentiële mogelijkheden.

Door de samenhang tussen spierspanning, ademhaling en emoties opent de Rosenmethode zo de deur naar meer levensvreugde.

Gewoontepatronen worden doorbroken, verhardingen worden zacht. Zelfreflectie en zelfaanname kan ook in het dagelijks leven de weg zijn om uzelf te hervinden.

Marion Rosen 

Een uitspraak van de grondlegster:

“Bij deze vorm van lichaamswerk gaat het erom u zelf te hervinden – om de reis te maken van de persoon die we menen te zijn naar de persoon die we werkelijk zijn.” Marion Rosen

Beoordeling

Het Rosenwerk is een lichaamsgerichte therapie, die behoort tot emotioneel lichaamswerk of bodymind werk. Deze zijn in het algemeen moeilijk onderzoekbaar, daar is veel geld en kennis bij nodig. Daarom is de waarde van dit soort behandelingen vooralsnog alleen aan den lijve zelf kenbaar.  

Meer informatie over deze methode is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.