Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Minister Klink begrijpt er niets van!

Minister Klink begrijpt er niets van!

Goed om excessen zoals de Simoncini-methode bij kanker aan te pakken. Een rood stoplicht bij IOCOB vanaf het begin! Ook goddelijke gidsen via vreemde vloeistoffen verdienen geen pluim. Maar blijf wel nadenken. De minister slaat de plank nu behoorlijk mis. Wat wil hij? We citeren de Volkskrant: Ook wil de minister dat een alternatieve genezer die claimt bijvoorbeeld kanker te genezen, ook moet aantonen dat hij dit werkelijk kan. Dit moet aansluiten bij gezondheidsclaims zoals die nu al bestaan voor voedingsmiddelen en medicijnen. Dat gaat niet minister! Dat gaat ook regulier niet, en u wilt toch niet met 2 maten meten?

Eerst even het persbericht: 

‘Alternatieve geneeskunde aanpakken’

ANP gepubliceerd op 27 maart 2008 02:47

Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil uitwassen in de alternatieve geneeskunde harder aanpakken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zou klinieken moeten kunnen sluiten.Klink zoekt uit of hij de wet op dit punt kan aanscherpen, antwoordde hij woensdag op vragen van Kamerleden.

Nu kan de Inspectie een alternatieve kliniek niet sluiten omdat de wet voorschrijft dat dit alleen mag bij reguliere zorg.Patiënten moeten gemakkelijk kunnen achterhalen of hun behandelaar ook als arts geregistreerd staat.

Ook wil de minister dat een alternatieve genezer die claimt bijvoorbeeld kanker te genezen, ook moet aantonen dat hij dit werkelijk kan.

Dit moet aansluiten bij gezondheidsclaims zoals die nu al bestaan voor voedingsmiddelen en medicijnen.

Aanleiding was de ophef rond het Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal.

Dinsdag royeerde het tuchtcollege van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde een therapeute die daar werkte. Overigens schrijft Klink aan de Kamer dat zij wel door kan werken omdat het om tucht van een vereniging gaat. De oprichter van Medisch Centrum werd al eerder geschorst door het medisch tuchtcollege.

Het gaat om het dikgedrukte. Daadwerkelijk aantonen dat iets werkt….

Nu zijn er binnen de reguliere geneeskunde immers ook vele behandelwijzen die niet bewezen zijn. En die soms niet bewijsbaar zijn! Omdat we nog geen goede meetmethode daarvoor hebben ontwikkeld. Neurologen schrijven en masse baclofen voor bij spasmen, terwijl bekend is dat dat niet bewezen werkzaam is. Dat zal voorlopig ook zo blijven, omdat het meten van effecten op spasmen bijzonder lastig is! Moet dan elke neuroloog stoppen met baclofen? Dat zou onzin zijn. Maar aantonen dat het werkt kunnen ze het niet. 

Om maar te zwijgen van de vele anti-kanker cocktails die gegeven worden. Een genezer, een dokter, of een therapeut kunnen veelal niet eenduidig aantonen dat hun therapie werkelijk dat kan wat men ervan beweert…

Omgaan met onzekerheden en voorlichting! 

We moeten als artsen en als patienten namelijk leren omgaan met onzekerheden! Dat heeft een van de grootste denkers binnen de hedendaagse geneeskunde, Sir Ian Chalmers ook nog kortgeleden aangetoond! En patienten en artsen voorlichten over kaf en koren binnen de alternatieve geneeskunde!

 IOCOB stoplichten 

IOCOB denkt dat haar stoplichten fenomeen een voorbeeld is van goede voorlichting. Uiteindelijk is dat de oplossing.  En niet bewijslast vragen! Goed voorlichten. Alle IOCOB bezoekers weten in een oogopslag dat bioresonantie of Simoncini bij kanker zinloos is. Rood stoplicht. En die beoordeling is tot stand gekomen op basis van een heel aantal parameters die we elders op de website uitvoerig hebben toegelicht.

Rapport Raad van Volksgezondheid en Zorg 2005 

En heeft de minister het rapport uit 2005 wel gelezen? Dat ontstond in de nasleep van de Sylvia affaire en geeft antwoord op precies de vraag van wat te doen en hoe problematisch het allemaal is…

Het is waarschijnlijk dat allerlei partijen, al dan niet gehinderd door kennis, nu weer allerlei dingen gaat roepen over wat er moet gebeuren. Daarom is het inderdaad goed te wijzen op het rapport van de Raad van Volksgezondheid en Zorg uit 2005: Medische diagnose: kiezen voor deskundigheid. Dat rapport is verkrijgbaar op het net en bevat duidelijke aanbevelingen naar aanleiding van het probleem Millecam. Bij de aanbeveling gaat het vooral om voorlichting en het intact laten van de keuzevrijheid van de patient.  IOCOB werd zelfs als voorbeeld genoemd met het classificatie systeem, in dat rapport!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.