Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Hartproblemen > Visolie en hartslag variabiliteit

Visolie en hartslag variabiliteit

Visolie heeft positieve effecten in een groot aantal studies maar het mechanisme van de positieve effecten is nog onduidelijk. Het lijkt bijvoorbeeld ritmestoornissen van het hart te kunnen verminderen. Nu heeft een onderzoeksgroep van de universiteit van Boston, Harvard onderzocht wat het effect is van visolie op de hartslag-variabiliteit. 

Hartslag-variabiliteit is een moderne parameter die een subtieler inzicht geeft in de functie van het hart. Visolie blijkt de hartslag-variabiliteit duidelijk te beinvloeden.[1] Wat men eraan af kan lezen, is dat de invloed van het rustgevende deel van het autonome zenuwstelsel, de vagus, een grotere invloed krijgt op de functie van het hart. In Chinese termen, het hart wordt Yin. Komt meer in de rustfase. En vis is ook Yin, voedend, koel, rustig..

Het zegt niet veel, maar is tocht grappig dat met de modernste cardiologische onderzoeksmethoden uit een van ’s werelds beste universiteiten de eeuwenoude inzichten van de Chinezen in de balans tussen rust en actie weer ondersteund wordt!

Deze bevindingen maken deel uit van een groot aantal studies over de invloed van visolie op het functioneren van het hart. [2] [3]

Hier een filmpje over de twee soorten zenuwstelsel en de functies van het hart. 


 

 

Referentie

[1] Felsch M, Friedrich J, Herting G, Wegener C, Wilhelm J. | [Opinions and expectations of physicians of the Halle district for restructuring health care]. | Offentl Gesundheitswes. | 1991 Feb;53(2):71-6.

[2] Mozaffarian D, Prineas RJ, Stein PK, Siscovick DS. | Dietary fish and n-3 fatty acid intake and cardiac electrocardiographic parameters in humans. | J Am Coll Cardiol. | 2006 Aug 1;48(3):478-84. Epub 2006 Jul 12.

[3] Mozaffarian D, Bryson CL, Lemaitre RN, Burke GL, Siscovick DS. | Fish intake and risk of incident heart failure. | J Am Coll Cardiol. | 2005 Jun 21;45(12):2015-21.

Berichten

  1. jibkajin schreef:

    [URL=http://icefzuhu.com]lizdgbte[/URL] fnbxednr http://ddjtuqye.com wkenucgd seiijunm odqhefcn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.