Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Qigong > Qigong van de zijden draad

Qigong van de zijden draad

Qigong van de zijden draad is een mooie vloeiende beweging, waarbij langzaam in en uit geademd wordt, en het gewicht wisselt op het ritme van de ademhaling van het ene been naar het andere been. In kadans daarmee worden de armen bewogen, zoals in het filmpje te zien is. Je beweegt heel zacht en vloeiend, net alsof je een lange, heel breekbare zijden draad binnen haalt. De oefening wordt ook wel genoemd: pak de zijden draad. Als je dit minstens 5 minuten per dag doet, zal je langzaam merken, dat je er steeds beter in kan ontspannen. Het is eigenlijk een hele langzame sterk ontspannende beweeg meditatie. Hou vooral je schouders zacht en ontspannen bij het pakken van de draad!. 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.