Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Qigong > Meridiaan Qigong van long-dikke darm

Meridiaan Qigong van long-dikke darm

Meridiaan Qigong is een speciale vorm van Qigong waarbij de bewegingen de Qi in de meridianen ondersteunen en de organen die daarbij horen. Er zijn dus voor elk orgaan een serie Qigong oefeningen, net zoals voor elk element uit de Chinese 5 elementen leer. Hier zien we een voorbeeld van een simpele oefening, waarbij de long en de dikke darm meridiaan ondersteund worden. 

De longmeridiaan (Cheou Tai Yin) loopt beiderzijds op het lichaam en begint op de borst, vlak onder het sleutelbeen; van daaruit loopt hij over de schouder naar de elleboog, aan de buitenzijde van de onderarm, over de pols en eindigt op de duim. Er bestaan 11 punten op de longmeridiaan. Elk punt heeft haar specifieke werking, hetzij om de energie te stimuleren, sederen of te verplaatsen. 

Met deze oefening stimuleren we de hele meridiaan en de longen.  Daarom langzaam en diep inademen, helemaal naar de longtoppen bij deze oefening! Voel het uitzetten van je longen, helemaal van onder je navel als je begint, tot bij je schouders ls je totaal ingeademd bent. De handen gaan ook over de buiik waar de energie van long en dikke darm samenkomen, volgens de leer van de Chinese energetica.

Berichten

  1. Judi Gor schreef:

    met interssen las ik uw informatie graag wil ik meer informatie over uw werk met ChiGong en darmen problemen
    judi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.