Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Helen op afstand onder vuur

Helen op afstand onder vuur

Helen op afstand is een behandeling die we bij diverse stromingen vinden zoals bij gebeds-genezers en bijvoorbeeld Reiki-meesters. Goed onderzoek is nooit uitgevoerd omdat dat ook niet eenvoudig is. Nu is in Februari 2008 een Duits-Zwitserse studie gepubliceerd met meer dan 400 patienten. Deze studie was negatief en kon het effect van helen op afstand niet aantonen.
We geven de conclusie weer:
 
Conclusions: In patients with CFS, distant healing appears to have no statistically significant effect on mental and physical health but the expectation of improvement did improve outcome. 
 

[1]


 

Referentie

[1] Walach H, Bosch H, Lewith G, Naumann J, Schwarzer B, Falk S, Kohls N, Haraldsson E, Wiesendanger H, Nordmann A, Tomasson H, Prescott P, Bucher HC. | Effectiveness of distant healing for patients with chronic fatigue syndrome: a randomised controlled partially blinded trial (EUHEALS). | Psychother Psychosom. | 2008;77(3):158-66. doi: 10.1159/000116609. Epub 2008 Feb 14.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.