Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Algemeen > Antidiabetes middelen doen het tegenovergestelde

Antidiabetes middelen doen het tegenovergestelde

Er zijn enkele relatief nieuwe middelen tegen diabetes op de markt gekomen. Ze verlagen het bloedsuiker wel, maar de kans op complicaties wordt verhoogd door die middelen. We citeren het geneesmiddelenbulletin hierover:

De thiazolidinedionderivaten pioglitazon en rosiglitazon behoren tot de orale bloedglucoseverlagende middelen. Van deze derivaten werd geclaimd dat zij de cardiovasculaire complicaties van diabetes mellitus zouden verminderen. Meerdere gegevens lijken er nu op te wijzen dat zij juist een verhoogd risico van cardiovasculaire incidenten geven. Dit geldt vooral voor rosiglitazon (Gebu 2007; 41: 105-112).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.