Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Natuurartsen van het eerste uur: de eieren van Bismarck

Natuurartsen van het eerste uur: de eieren van Bismarck

ernst schweninger De Hufeland kliniek in Bad Ems is een normaal perifeer ziekenhuis waar de natuurgeneeswijze geintegreerd door internisten beoefend. De natuurgeneeswijze is ontwikkeld door een groot aantal artsen, velen daarvan waren Duitsers. Boeiend is dat de natuurgeneeskunde al rond 1880 sterk tegengewerkt werd door de toenmalige autoritaire Professor Rudolf Virchow, de grondlegger van de cellulaire pathologie. Hij probeerde benoemingen van artsen op leerstoelen van natuurgeneeskunde tegen te gaan.

Ernst Schweninger en de eieren van Bismarck

Ernst Schweninger (1850-1924) werd opgeleid tot arts in Munchen en werd snel huisarts. Hij zette dieten, water, lucht en bewegingin bij patienten. Hij was arts van Bismarck, die veel te zwaar was en 18 eieren per dag at. Ondanks Schweniger bleef Bismarck ongezond leven… en stierf voortijdig.

Schweninger was wel blij met Bismarck, want tegen de wil van de dominante Virchow kreeg hij een hoogleraarsstoel in Berlijn, aan de Charite universiteit. Na zijn loopbaan daar van 1884-1900 richtte Schweninger de eerste kliniek voor natuurgeneeswijze in Duitsland op, het Kreiskrankenhaus Grosslicherfelde, in 1906.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.