Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Hyperthermie bij kanker

Hyperthermie bij kanker

thermotherapie.jpgHyperthermie bij kanker wordt in sommige klinieken in Duitsland ingezet, maar blijft een omstreden therapie. Er is eigenlijk geen goed onderzoek gedaan naar de effecten van dit soort hyperthermie behadelingen, die globaal zijn, dat wil zeggen het hele lichaam betreffen. Deze machines vindt men vooral in klinieken voor natuurgeneeswijzen.

Regionale hyperthermie wordt bij bepaalde tumoren ook regulier toegepast, maar ook daar is het eigenlijk nog een experimentele therapie, die thuis hoort in gespecialiseerde klinieken.[1][2] Binnen de reguliere geneeskunde is dit een super specialisme, en er bestaat ook een tijdschrift voor: the International Journal of Hyperthermia.

De hyperthermie die alternatief aangewend wordt is dan ook omstreden, en er is door ons geen onderzoek gevonden die deze behandeling ondersteunt.

Referentie

[1] Xia H, Karasawa K, Hanyu N, Chang TC, Okamoto M, Kiguchi Y, Kawakami M, Itazawa T. | Hyperthermia combined with intra-thoracic chemotherapy and radiotherapy for malignant pleural mesothelioma. | Int J Hyperthermia. | 2006 Nov;22(7):613-21.

[2] Sugarbaker PH, Stuart OA, Carmignani CP. | Pharmacokinetic changes induced by the volume of chemotherapy solution in patients treated with hyperthermic intraperitoneal mitomycin C. | Cancer Chemother Pharmacol. | 2006 May;57(5):703-8. Epub 2005 Aug 11.

Berichten

 1. Kees schreef:

  Geachte redactie,

  Hoewel ik jullie site goed vind kan ik niet meegaan in jullie stelling dat hyperthermie (lokaal/regionaal) een onbewezen behandeling zou zijn. Waar jullie aan refereren is niet meer uptodate. Tegenwoordig wordt hyperthermie op verschillende manieren toegepast en er zijn al vele studies van bekend dat hyperthermie zeker een toegevoegde waarde heeft. Niet dat ik reclame wil maken voor onze site maar is teveel oim hier allemaal te kopieren dus lees op onze site: http://www.kanker-actueel.nl/index.asp?blz=an_al.hyperthermie

  Mvgr. kees braam
  webmaster http://www.kanker-actueel.nl

 2. JennyJo schreef:

  Toegevoegde waarde is wel erg vaag. Hoeveel toegevoegd? En toegevoegd aan wat? Het verdwijnen van de kanker? Of het gevoel van welbevinden van de patiënt? Gezien de prijzen die de alternatieve behandelaars rekenen, Robert Gorter voorop en de bedroevende resultaten, zou ik me iets matigen wat dit betreft als ik jou was.

 3. Klinische Hyperthermie NL schreef:

  kijk voor meer informatie over klinische hyperthermie in Nederland op http://www.hyperthermie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.