Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Enkele uiteenlopende natuurgeneeswijzen uit Duitsland

Enkele uiteenlopende natuurgeneeswijzen uit Duitsland

heilverfahren.jpgWe vonden in de Hufelandkliniek in Duitsland een aantal uiteenlopende technieken die we hier kort introduceren. De Chefarts van de natuurgeneeswijzeafdeling Brenke heeft IOCOB rondgeleid. De apparaten lopen uiteen van een CO2 bad voor het hele lichaam tot en met een specifiek bad voor beide armen alleen, om patienten mee te behandelen met angina pectoris klachten.

 

Co2 toediiening Een CO2 bad waar de patient geheel in zit, alleen het hoofd steekt uit de ronde cirkel boven op het apparaat. Enkele onderzoeken zijn gedaan naar het effect van CO2. Het lijkt dat zwemmers betere bloedwaarden hebben om te sporten na deze behandeling. Ook de hestelfase na het zwemmen is beter dan wanneer alleen gebaad wordt in warm water.[1]
hydrotherapie voor arm.jpg Dit is een apparaat voor hydrotherapie met warm water voor beide armen, om reflectoir de krans slagaders van het hart te ontspannen.
hydrotherapie_arm_en_been hydrotherapie_armen_en_benenOok bestaat er een apparaat in de hydrotherapie waar ook de benen behandeld kunnen worden naast de armen. Met het paneel hiernaast kunnen verschillende programma’s ingesteld worden.
inhalatieplekken.jpg Inhalatie units waar vooral patienten met astma reguliere medicatie kunnen inhaleren.
 magneetveld_therapie_2 magneetveld_therapieOok magneettherapie wordt in deze kliniek gegeven. De patient moet in een ronde cirkel liggen, waarna er een magnetisch veld wordt gegenereerd.
Referentie

[1] Akamine T, Taguchi N. | Effects of an artificially carbonated bath on athletic warm-up. | J Hum Ergol (Tokyo). | 1998 Dec;27(1-2):22-9.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.