Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Crohn > Biofotonen Niet voor Darmproblemen

Biofotonen Niet voor Darmproblemen

Biofotonen zijn zwakke lichtdeeltjes die door alle levende wezens gevormd worden als bijproduct van de stofwisseling. Er is veel mooi onderzoek gedaan op fundamenteel gebied, maar de toepassing ervan in de geneeskunde is nog geheel onduidelijk. Enkele therapeuten echter menen dat ze hierop moeten inspelen. IOCOB denkt dat dit totaal prematuur is! Er worden inmiddels door therapeuten een heel scala van indicaties genoemd waarbij biofotonen therapie zinvol zou zijn, waaronder darmproblemen. Ga nooit met je Crohn of colitis ulsecrosa naar een biofotonen therapeut! De werking is nooit bewezen en bovendien ook heel onwaarschijnlijk, want de theorievorming achter de therapie met biofotonen klopt absoluut niet. Ook hier veel pseudowetenschappelijk taalgebruik en misleiding van de patienten. Het komt daarin geheel overeen met de bioresonantie.

Biofotonentherapie: Nieuw maar helaas Onzinnig

 

Deze therapie is nieuw en verwijst naar het werk van professor Popp in Duitsland en de celbioloog Dr. van Wijk in Nederland. Biofotonen zijn minuscule lichtflitsjes die geproduceerd worden door levende cellen als bijproduct van de normale stofwisseling. Bij stress en toegenomen oxidatieve stofwisseling (de zogenaamde verbranding van suikers in de cel) nemen de biofotonen in aantal toe. Biofotonen kunnen zichtbaar gemaakt worden met speciale camera’s in een geheel donkere kamer. De straling is zeer zwak en wordt omschreven als ‘Ultraweak photon emission’. Biofotonen: kleine laagenergetische  lichtpakketjes door de cel geproduceerd in de mitochondria, JMKH 

De basistheorie van therapie met biofotonen is echter niet gebaseerd op dit academisch onderzoek. Het lijkt eerder aansluiting te zoeken bij het principe van bioresonantie, zoals dat omschreven wordt binnen bijvoorbeeld de VEGA test methode of de electroacupunctuur volgens Voll.

Binnen de complementaire behandelvorm van de biofotonentherapie wordt de therapie als volgt omschreven.

Biofotonentherapie bestaat uit metingen en behandeling met licht. Voor het opsporen van verstoringen in het lichaam wordt gebruik gemaakt van kennis van acupunctuur uit de Chinese geneeskunst. De metingen worden gedaan met een speciale meetpen. Met behulp van glazen staafjes wordt lichttherapie gegeven. Een gezonde cel zendt coherent licht uit, een zieke cel zendt chaotisch licht uit. In de biofotonentherapie wordt het chaotisch licht door middel van elektronische filters gescheiden van het coherente licht. Vervolgens wordt het chaotische licht omgepoold en teruggegeven aan het lichaam, waarbij het zichzelf neutraliseert. Alleen het coherente gezonde licht blijft over.

Vooralsnog lijkt deze therapie zo beschreven een variant van bioresonantie.

Er bestaan vooralsnog geen onderzoeken naar de effectiviteit en veiligheid van biofotonentherapie en de indicaties die behandeld zouden kunnen worden lopen sterk uiteen van MS, fibromyalgie tot candida en toxoplasmose.

Indicaties volgens internet voor biofotonen therapie

De indicaties die genoemd worden zijn, en we citeren een internet bron:

Goed te behandelen!: Allergieën, (chronische-) vermoeidheid, Concentratiestoornis, Darmproblemen, Dyslexie, Migraine, Littekenbehandeling, Whiplash en nog meer goed te behandelen aandoeningen… 

 Het heeft geen enkele zin om met darmaandoeningen naar een biofotonen therapeut te gaan. Dit zijn bovendien nooit medici en veelal medisch ongeschoolde leken, die zelf ooit met biofotonen zijn behandeld en het verschil niet kennen tussen spontaan beter worden en beter gemaakt worden door biofotonen…

Beoordeling biofotonen therapie

Het lijkt erop dat biofotonen therapie vooralsnog niet zinvol is, omdat dat er geen coherente theorie achter staat. Het leentjebuur spelen bij het biofonen onderzoek is verdacht en IOCOB geeft deze therapie voor darmklachten een rood stoplicht. Er is geen enkele aanleiding om te geloven dat deze therapievorm wat kan doen, er is nooit iets over gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.