Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > APS bij pijn

APS bij pijn

APS is een afko, ook van de American Pain Society (APS), maar het gaat hier om een bijzondere vorm van TENS die ingezet wordt bij chronische pijnklachten. "APS" staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS wordt ook wel micro electro therapie (MET) genoemd. Dit omdat het apparaat die de lichaamseigen zenuwimpuls, de actiepotentiaal, nabootst. Er worden plakelectroden op het lichaam aangebracht, op plaatsen aan weerzijde van het te behandelen gebied. Vervolgens wordt het apparaat aangezet en gaat er een microstroom in de vorm van de actiepotentiaal lopen van de ene eletcrode naar de andere.

Deze therapie is nog niet ruim onderzocht op werkzaamheid en veiligheid. Op de website van de producent staan enkele wetenschappelijke onderzoeken, maar het gaat om kleine niet overtuigende studies, gepubliceerd in zeer onbekende tijdschriften, of alleen ongepubliceerde studierapporten.

Beoordeling

Vooralsnog een methode die makkelijk te evalueren is, maar waar nog erg weinig klinische studies mee gedaan zijn. De voorlopig enige ietwat aannemelijke indicatie voor deze behandeling is chronische pijn. Een oranje stoplicht, totdat meer klinische literatuur gedaan is. We houden ons aanbevolen voor literatuur! En op het Forum ook voor duidelijke patienten verhalen.

Berichten

  1. Anonymous schreef:

    een vriendin van mij voelt goed dat ze veel minder fybromyalgie klachten heeft door APS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.