Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Fibromyalgie en de ziekenkosten verzekeraar

Fibromyalgie en de ziekenkosten verzekeraar

In een grote studie in de USA werd gekeken in hoeverre fibromyalgie patienten gebruik maken van alternatieve geneeskunde. Twee grote verzekeraars keken in hun eigen database en vonden dat het gebruik van alternatieve geneeskunde bij fibromyalgie patienten twee en en half maal groter was dan een controle groep zonder fibromyalgie, om precies te zijn 56% versus 21%.[1] De fibromyalgie patienten hadden ook een zwaardere last van de ziekte te dragen dan de controle groep, bleek uit een aantal gemeten parameters. 

De conclusie van de ziektekostenverzekeraars geven we hier weer:

With insurance coverage, a majority of patients with FMS will visit CAM providers. The sickest patients use more CAM, leading to an increased number of health care visits. However, CAM use is not associated with higher overall expenditures. Until a cure for FMS is found, CAM providers may offer an economic alternative for patients with FMS seeking symptomatic relief.

Met eigen woorden: ziekere fibromyalgie patienten maken meer gebruik van alternatieve geneeskunde, maar dat leidt niet tot toegenomen ziektekosten. Totdat een genezing van fibromyalgie gevonden is menen de ziektekosten verzekeraars dat alternatieve behandelingen economisch voordeel voor de patient opleveren, naast vermindering van de symptomen!

Referentie

[1] Lind BK, Lafferty WE, Tyree PT, Diehr PK, Grembowski DE. | Use of complementary and alternative medicine providers by fibromyalgia patients under insurance coverage. | Arthritis Rheum. | 2007 Feb 15;57(1):71-6.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.