Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > Duitse artsenvereniging: begraaf strijdbijl

Duitse artsenvereniging: begraaf strijdbijl

Share |

hei_en_mist.jpgDe Voorzitter van de Duitse Artsenvereniging pleit voor stoppen polarisatie en samenwerking Professor Hoppe pleitte ook voor het begraven van de strijdbijl, het is zinloos om elkaar te blijven bestoken. Artsen, of ze nu regulier of complementair werken willen immers allen de patient verder helpen:

"Grund genug für Hoppe, das Kriegsbeil zwischen den sich kritisch beäugenden Disziplinen zu begraben. Die universitäre Ausbildung allein könne die Befähigung zur Ausübung der umfassenden Heilkunde am Menschen nicht mehr vermitteln", sagt Hoppe und plädiert für mehr Kooperation zwischen CAM und Schulmedizin: "Wir benötigen mehr Teamwork."

Ook hier een duidelijk statement: de universitair opgeleide artsen kunnen de zorgvraag alleen niet meer hanteren, samenwerking en teamwork tussen alternatief werkende en regulier werkende artsen is noodzakelijk!

Ook Hoppe geeft aan dat geneeskunde meer is als pure wetenschap:  "Medizin ist keine reine Naturwissenschaft, was seit Mitte des 19. Jahrhunderts behaupten wird."

Hij noemt geneeskunde een hybride, en veel ziektebeelden en het verloop van ziekte zijn niet te verklaren vanuit de geneeskunde sec.

" Viele Krankheitsverläufe seien mit purer Naturwissenschaft nicht erklärbar. Umso wichtiger sei es, alle seriösen Therapieformen der alternativen und Komplementärmedizin zum Nutzen der Patienten einzusetzen. "

Een duidelijke aanbeveling om te stoppen met kritiek, zoals we in Nederland steeds horen, en samenwerking en integratie op te pakken!

Een mooie les voor de KNMG die in November 2007 dit thema weer oppakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.