Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Britse dokters voor acupunctuur

Britse dokters voor acupunctuur

Terwijl in Nederland er nog steeds artsen zijn die menen dat acupunctuur en andere complementaire behandelvormen luchtfietserij is, ruimen Amerikaanse en Britse medische verenigingen steeds meer plaats in voor altertnatieve behandelvormen. Al in 2000 concludeerde de Britse medische vereniging, de 'British Medical Association', en Engelse variant van onze eigen KNMG dat acupunctuur trainingen opgenomen zouden moeten worden in het onderwijs aan huisartsen.

In een statement van de British Medical Association (BMA) uit 2000 vinden we deze voor ons nog futuristische visie al verwoord:

Acupuncture should become more widely available on the NHS and family doctors should be trained in some of its techniques, a BMA inquiry has concluded. The therapy has proved effective in treating back and dental pain, nausea and vomiting, and migraine, the BMA’s Board of Science and Education has found after a two year study.

De studie deed ook uitspraken over de veiligheid van acupunctuur:

Complication rates associated with acupuncture are "relatively low," the study found.

Het commentaar van de BMA op deze studie was:

"It indicates a complete change in the way that the medical establishment views complementary therapies."

Wij zijn anno 2007 heel misschien aan het ruiken hoe het in Nederland zou zijn als we de visie van de Britse dokters, en die van de Amerikanen, zouden gaan omarmen. Alleen in Nederland is door o.a. de lobby van de VtgK steeds weer een negatieve toon te beluisteren als het gaat om alternatieve geneeskunde. Een negatieve toon die totaal gebaseerd is op vooroordelen en gebrek aan inzicht in de literatuur.

Laten we hopen dat de KNMG spoedig een liberaal standpunt inneemt, ter ondersteuning van wat de hedendaagse patient wenst. Een optimale behandeling zonder hokjesdenken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.