Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Biologisch > Ozon injecties voor hernia

Ozon injecties voor hernia

Share |
Er zijn tegenwoordig veel zeer modern aandoende ingrepen bij een hernia, zoals bijvoorbeeld ozon injecties. Vooral buitenlandse klinieken adverteren daarmee. Zo werden we door een patient gewezen op een Italiaanse site, waar honderden studies in de Italiaanse taal de therapie met ozon ondersteunden. Intradiscaal injecteren van ozon, om zo een hernia van de tussenwervelschijf te behandelen. Het  klinkt aantrekkelijk, maar er is geen enkel goed bewijs voor deze ingreep. In de database Pubmed zijn geen studies te vinden.

Deze ingreep is dus zeer experimenteel en de waarde voor de patient is geheel onduidelijk, net zoals het onduidelijk is wat de bijwerkingen zijn. Een oranje-rood stoplicht bij een vooralsnog alleen binnen klinische studies te toetsen ingreep.

Literatuur uit Italie 

– Riva Sanseverino E. – 20 Congr. Internaz. Dusseldorf 16/19.11.1988 TREATMENT OF GONARTHROSIS BY OXYGEN-OZONE LOCAL THERAPY – E. Riva Sanseverino – Vol. 25 n. 3 Europa Medicophysica 25: 163-70; 1989 KNEE-JOINT DISORDERS TREATED BY OXYGEN OZONE THERAPY – Verga C. – Riv. Neuroradiologia 2 (Suppl. 1): 148, 1989 NUOVO APPROCCIO TERAPEUT. ALLE ERNIE E PROTUSIONI DISCALI LOMBARI – Verga C.-Atti 13° Congresso Internazionale Soc. x Study of low Back Phin 19/22 Luglio 1992 Glasgow U.K. TRATTAMENTO CON 02-03 DEL CONFLITTO DISCO-RADICOLARE – Gjonovich A., Sattin G.F., Brusomini A., Preciso G. in "Attualità e prospettive in terapia Antalgica" Ed. ESX 1993, pp. 230-245 EFFETTO DELL’OSSIGENO OZONO TERAPIA SULLA SOGLIA ANAEROBICA DELL’ATLETA. – Iliakis E., Macheras G., Kostakos A. – Ortopeadicas 8, 1:29-33, 1995 L’OZONOTERAPIA NEL TRATTAMENTO DELLA LOMBALGIA. – Jucopilla N., Franzini M. – Atti 1 Congresso 29/30.06.1995 Barcellona-1 Congresso de la Sociedad Espanola de abordajes percutaneos vertebrales THE THERAPY INVOLVING THE INFILTRATION OF OXYGEN-OZONE INTRADISC AND INTERFACET. – Pietrogrande V. – Atti 1 Congresso 29/30.06.1995 Barcellona – 1 Congresso de la Sociedad Espanola de abordajes percutaneos vertebrales TRACTAMIENTO DE LA HERNIA DISCAL CON LA OZONO TERAPIA – Bonetti M., Gualandi G., Atti Incontri di Terapia Antalgica Monselice 30 settembre 1995 pp. 216-229 L’OSSIGENO OZONO TERAPIA NEL CONFLITTO DISCO – RADICOLARE – Sforza A.-Sforza G.-Acta Toxicol. Ther.,Vol.XVII, n.2-3, 1996 CONFERMA SULL’EFFICACIA DEL TRATTAMENTO PERCUTANEO LOCALE CON OSSIGENO-OZONO NEI CONFLITTI DISCO-RADICOLARI ACUTI E NOSTRE ESPERIENZE SU 140 CASI TRATTATI – Iliakis E.-Acta Toxicol. Ther.,Vol XVII, n.2-3, 1996 UTILIZZO DELL’OSSIGENO- OZONO TERAPIA NELLA PRATICA ORTOPEDICA – Aurilio G.-Argenzio F.-Acta Toxicol.Ther.,Vol.XVII, n.2-3,1996 L’ATTIVITA’ ANALGESICA DELLA TENS E DELL’OZONO: CONFRONTO TRA DUE METODICHE – Gualandi G.- Bonetti M.- Pittiani F.-Acta Toxicol. Ther.,Vol XVII, n.2-3, 1996 OSSIGENO-OZONO TERAPIA NEL TRATTAMENTO DELLA PATOLOGIA DOLOROSA DEL RACHIDE LOMBARE, ESPERIENZA PRELIMINARE – Jucopilla N., Ferrarese C., Tirapelle G., Fonti F., Gabrielli T. – Rachis – Revue de pathologie vertébrale – Edimedica Vol. 8 N° 6 Decembre 1996 DISCECTOMIE PERCUTANEE OU CHIMIONUCLEOLYSE DANS LA CHIRURGIE DU RACHIS LOMBAIRE. DISCOGRAPHIE FONCTIONNELLE POUR CONTRIBUER A LA DECISION THERAPEUTIQUE – Fabris G., Tommasini G., Lavaroni A., Dolso P. Riv. di Neuroradiologia 10:523-532, 1997 PERCUTANEOUS TREATMENT OF LUMBAR HERNIATED DISK 10 YEARS OF EXPERIENCE IN UDINE – Iliakis E., Agapitos E., Corres D., Papaioannu N. – Atti III Efort Congress-European Federation Of National Associations Of Orthopaedics And Traumatology Barcelona, April 24-27, 1997 VARIAZIONI ISTOLOGICHE DEL DISCO INTERVERTEBRALE DOPO INFUSIONE DI OZONO (LAVORO SPERIMENTALE SU CONIGLI). DIPARTIMENTO PER LA RICERCA DEL SISTEMA MIOSCHELETRICO UNIVERSITA’ DI ATENE (DIR.PROF.LYRITIS G.) – Mirabelli C. – Pubblicaz. USSL 73 – Novi L. (AL) FRATTURA FALANGI DISTALI: RIEDUCAZIONE ED UTILIZZAZIONE DI OSSIGENO OZONO TERAPIA – Bocci V. Atti "Sindromi Lombalgiche e Lombosciatalgiche" 6/7-02-1998 Mestre" pag.330-340 IPOTETICI MECCANISMI DI AZIONE DELL’OZONO NEL TRATTAMENTO DEL CONFLITTO DISCORADICOLARE

Berichten

  1. Willem van Doorn schreef:

    In Nederland is er idd weinig onderzoek gedaan naar Ozontherapie, helaas. Wetenschappelijke bewijzen zijn er wel degelijk, maar deze zijn voornamelijk in buitenlandse verslagen en onderzoeken te lezen (Duitsland, Spanje, Italië, Cuba, etc.). De resultaten zijn verbluffend, en niet alleen wat betreft hernia’s. Er zijn geen bijwerkingen, mits de arts zich aan de voorschriften houdt. De artikelen hierboven geciteerd zijn allen uit het vorig millennium, aangezien de ozontherapie pas sinds 30 jaar echt onderzocht en toegepast wordt mag het duidelijk zijn dat de laatste 15 jaar grote stappen gemaakt zijn. Misschien wordt het tijd om het artikel aan te passen en dat we verder gaan kijken dan onze Nederlandse neus lang is ;-). De farmaceutische industrie is niet met de ozontherapie gebaat, alle ozon therapieën zijn nl. medicijn vrij, en investeert helaas niet in het onderzoek. Wat niet in het voordeel is van de patiënt. Dit is ook de reden dat in de verenigde staten geen of weinig ozon wordt toegepast, de centen gaan voor. Ik woon in Italië waar we wel, en gelukkig steeds meer, ozon toepassen in de medische wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *