Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Kremer: Aangetoond door Wetenschap? KNMG opent de deuren - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Kremer: Aangetoond door Wetenschap? KNMG opent de deuren

Kremer: Aangetoond door Wetenschap? KNMG opent de deuren

Share |
Prof. dr. Kremer, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Neurologie, geeft aan dat als de biologische effectiviteit van een complementaire behandelmethode is aangetoond, er een plaats binnen de KNMG mogelijk is.

Prof. Dr. H.P.H. Kremer, neuroloog, schreef onder de titel ‘Erkenning alternatieve artsen’ in Medisch Contact jaargang 59, nr. 35 van 27 augustus 2004 dat de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) ernstige bezwaren heeft tegen de aankondiging om participatie in de KNMG te onderzoeken van verenigingen van alternatief werkende artsen (MC 23/2004: 932).

Hij meende dat het belangrijk is om  het westerse medisch bedrijf te baseren op de resultaten van natuurwetenschappelijk onderzoek en om behandeling te evalueren volgens epidemiologisch toetsbare criteria.

Hij eiste: (citaat): ‘Slechts als de genoemde verenigingen de komende decennia met methodologisch correct opgezette en onafhankelijk uitgevoerde gerandomiseerde en gecontroleerde trials de biologische effectiviteit van hun behandelingsmethoden aannemelijk kunnen maken, lijkt ons een plaats binnen de KNMG mogelijk. Het argument dat de genoemde verenigingen van alternatieve artsen kwaliteitssystemen en een kwaliteitsbeleid kennen, is irrelevant.’

Berichten

  1. Siti Sukrisno schreef:

    Beste allemaal,
    Ik wil graag mijn boek, als bijdrage voor het pleiten van de goede effecten van de acupunctuur en erkenning van de acupunctuur, aan deze professor geven. Weet u misschien het adres van deze professor waar ik mijn boek kan opsturen? Ik dank u vriendelijk en succes verder met jullie praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *