Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Tegengif > Groen Links laat Vereniging tegen de Kwakzalverij Links liggen

Groen Links laat Vereniging tegen de Kwakzalverij Links liggen

Share |

Afgelopen zaterdag 27 oktober 2007 werd de Kackadoris prijs weer uitgedeeld. Jaar op jaar weet de Vereniging tegen de Kwakzalverij zich steeds weer belachelijk te maken, door grote overheidsinstellingen en serieuze partijen te nomineren voor de Kackadoris prijs. TNO, ZonMw en ga maar door. Ook dit jaar weer. Nu hebben ze een poiitieke partij verblijd met de prijs, Groen Links. De partij was wijs en kwam niet opdagen. Ze lieten de Vereniging tegen de Kwakzalverij mooi Links liggen...

Wat is de geniale visie op de kwakzalverij in 2007 van de vereniging tegen de Kwakzalverij? De prijs geven aan een organisatie die leken opleidt tot het behandelen van kanker met onbwezen apparaten? Dat zou nog eens zinvol zijn. Of pseudowetenschappelijke instellingen die voor veel geld MS patienten verleiden tot het ondergaan van stamceltherapie? Nee, dat niet. De Vereniging vindt Groen Links erger…. Omdat die in hun partij programma iets schrijven dat de vereniging Heel Enstig vindt. Tja wat dan? Nou u mag het zelf uizoeken, hier is de tekst de de vereniging over de Kackadorisprijs en Groen Links schreef. Aangezien de vereniging zich de afgelopen jaren al vrij belachelijk heeft gemaakt met het toekennen van de prijs of de nominatie aan serieuze organisaties, heeft Groen Links geen eens de moeite genomen om de prijs op te halen. Ze lieten de Vereniging lekker Links liggen….


De tekst van de Vereniging tegen de Kwakzalverij

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) is van mening dat GroenLinks (GL) de kwakzalverij in Nederland bevordert. De VtdK heeft daarom aan deze partij de Meester Kackadorisprijs 2007 toegekend.

Volgens de jury lijkt het wel alsof er in de visie van GL sinds de hoogtijdagen van de alternatieve geneeskunde in de jaren ’80 en ’90 niets veranderd is. In haar verkiezingsprogramma 2007 bepleitte de partij een wettelijke registratie voor alternatieve genezers, waarmee zij naast de erkende reguliere geneeskunde nu een categorie ‘erkende kwakzalvers’ in het leven wil roepen. 

Men pleitte ook voor meer wetenschappelijk onderzoek naar alternatieve geneeswijzen alsof dit onderzoek ooit iets nuttigs of bruikbaars heeft opgeleverd! Hiermee propageert GL verspilling van publieke middelen, en maakt zij het verder nog bonter door de vermeende populariteit van alternatieve behandelingen ook nog als argument voor erkenning en regelgeving te zien. Alsof de populariteit van astrologie zou moeten leiden tot een lesprogramma op universiteiten. 

Een citaat uit het GL programma: Het kabinet-Balkenende III beschouwt de alternatieve zorg als onwetenschappelijk en daarom onzinnig. De patiënten die er gebruik van maken, zijn kennelijk dom. Dat terwijl een op de drie Nederlanders wel eens een alternatieve behandeling ondergaat en meer dan de helft van alle Nederlanders homeopathische medicijnen in huis heeft. Desondanks worden alternatieve genezers en geneeswijzen niet erkend en niet gecontroleerd. In een tijd waarin de kosten van de gezondheidszorg steeds maar oplopen en zelfs effectieve behandelwijzen af en toe gerantsoeneerd moeten worden, kunnen politici zich beter opwinden over het gebrek aan werkzaamheid en doelmatigheid van alternatieve geneeswijzen, die veelal als ordinaire kwakzalverij kunnen worden beschouwd. 

De cijfers er de populariteit van alternatieve geneeswijzen die GL noemt zijn bovendien veel te hoog (volgens CBS-cijfers bezocht in 2006 ruim 6% van de bevolking een alternatieve genezer en had minder dan 4% een huisarts, die wel eens een alternatieve geneeswijze toepast) en het heeft er dus de schijn van dat GroenLinks zich hier iets op de mouw heeft laten spelden door de lobby van alternatieve genezers.

Commentaar

De VtdK weigert al jaren om de literatuur te lezen, er is inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid literatuur waaruit blijkt dat vele vormen van alternatieve geneeskunde werken en veilig zijn. Je hoeft alleem maar op deze website te surfen…En tevens is er veel literatuur die aangeeft dat de reguliere geneeskunde soms minder effectief is dan we denken, en toch ook soms onveilig is. Als we echt over dit thema nadenken, valt op dat er geen dudielijke grenzen tussen alternatief en regulier aan te brengen zijn. 

De VtdK vecht tegen een windmolen, hebben geen kennis van het veld van de geintegreerde geneeskunde, polariseren te pas en te onpas. Gelukkig maken ze zich nu al jaren onbemind door het toekennen van de Kackadoris prijs aan serieuze organisaties en partijen, in plaats van echte kwakzavers te ontmaskeren.

Uit analyses op deze website, vooral in de sectie complementaire behandelwijzen, kunnen gegevens gevonden worden, waaruit klip en klaar blijkt dat alternatieve geneeskunde meer bewezen is dan menigeen denkt, vooral de menig-enen bij de VtdK…


Berichten

  1. michael schreef:

    Hoe is het nu mogelijk dat die jongens niet meer de echte kwakzalverij aanpakken, en dat jullie dat nu doen, met bijvoorbeeld die heldere analyse van waarom MS patienten geen celtherapie moeten volgen…???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.