Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Granula Syllabus

Granula Syllabus

Share |

De studentenvereniging Granula, een vereniging voor studenten die geinteresseerd zijn in alternatieve en complementaire vormen van behandelen heeft een Syllabus uitgegeven met een serie hoofdstukken die het waard zijn om te lezen. Het ISBN nummer is: 90-72706056. De hoofdstukken zijn overzichtelijk, en een veelheid van behandelingen wordt erin besproken door mensen uit het veld, van acupunctuur tot neuroemotionele integratie, van homeopathie tot neuraaltherapie.

Met bij elk hoofdstuk een korte literatuurlijst. Het oudbestuurslid van de vereniging tegen de kwakzalverij, der Smagt, schreef ook een hoofdstuk in dit boekje, waarom complementaire behandelvormen niet kunnen… Zonder duidelijke argumenten, zoals we dat van die vereniging gewend zijn. Toch leuk om een tegenstander ook aan het woord te laten in deze uitgave. Een leuk en handzaam, paars boekje, boeiend voor studenten en therapeuten.

Momenteel zijn er op diverse universiteiten voorzichtige beginnetjes, zoals bv in Utrecht, waar studenten een keuzevak Geintegreerde Geneeskunde kunnen volgen. De coordinator hier is de ervaren antroposofisch huisarts Guus van der Bie, die vroeger ook docent embryologie en anatomie was op de RUU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.