Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Chronische pijn > Acupunctuur bespaart opiaten bij OK

Acupunctuur bespaart opiaten bij OK

Anesthesiologen van het Dukes medical centre, niet de minste in de USA hebben alle studies bekeken waar de effecten van acupunctuur bij een operatie bekeken werden. Ze kwamen tot de conclusie dat acupunctuur toch duidelijk bijdraagt aan het verbruik van opiaten na de operatie. Er is dan minder van nodig, en dat is goed nieuws.

We laten de anesthesist van Dukes aan het woord, die de meta-analyse als volgt becommentarieerde:

"While the amount of opioids needed for patients who received acupuncture was much lower than those who did not have acupuncture, the most important outcome for the patient is the reduction of the side effects associated with opioids," said Tong Joo (T.J.) Gan, M.D., a Duke anesthesiologist who presented the results of the analysis at the annual scientific conference of the American Society for Anesthesiology in San Francisco. "These side effects can negatively impact a patient’s recovery from surgery and lengthen the time spent in the hospital."

Bron

Dukes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.