Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Complementaire behandelwijzen > Maatschappij > KNMG over alternatieve geneeskunde

KNMG over alternatieve geneeskunde

Share |
Het beleid van de KNMG ten aanzien van alternatieve geneeskunde wordt vaak besproken. Wat is dat standpunt precies. In een reactie op veel ingezonden brieven verwoordde de KNMG dat  nog eens bondig. We geven hier de visie van het KNMG weer.

De KNMG heeft als standpunt dat het onjuist is dat alternatieve behandelaars die geen arts zijn, ongemoeid worden gelaten in onze maatschappij. De KNMG betreurt het dat de wet niet artsen zoveel ruimte geeft.

De KNMG wijst het toepassen van alternatieve geneeswijzen door niet-artsen af. Ze menen:

Het zou van weinig realiteitszin getuigen om alternatieve behandelwijzen (uitgevoerd door artsen) af te wijzen of te verbieden. Dat zal ook niet veel effect hebben in een gezondheidszorg die in toenemende mate marktgeoriën­teerd en patiëntgestuurd is. Daarom stelt de KNMG eisen aan de toepassing van alterna­tieve behandelwijzen: eerst reguliere diagnostiek en therapie, de patiënt mag geen noodzakelijke behandelingen mislopen en geen risico lopen of schade lijden.

Bron

Alternatieve behandelwijzen – Naschrift KNMG Publicatie: Nr. 06 – 9 februari 2007 Rubriek: Brieven Auteur: KNMG Bron(nen): 257

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.