Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Echt Eten

Echt Eten

voedselVoeding maakt een intrinsiek deel uit van ons zijn. We zijn wat we eten, en we worden wat we eten. Voedsel is daarom een belangrijk element binnen de natuurgeneeswijze. Goede, verantwoorde en gebalanceerde voeding is een must voor iedereen die zich lekker wil voelen in het eigen lijf. En goede voeding begint met goed verbouwen. Binnen de biologische landbouw zijn de laatste decennia mooie initiatieven gelanceerd om die goede voeding ook daadwerkelijk te produceren. En nu een mooi Proef- en genietsymposium over oorspronkelijk voedsel van nu!

"Dirt" is modder als je er mee gooit, maar moeder aarde als je haar cultiveert. (Jan Diek van Mansvelt). Dit citaat vormt een van de bouwstenen van het symposium. Uit de flyer op het net het volgende:

Wat is écht eten? Eten, al ons eten, komt uit de grond, van het weiland of uit de boomgaard.

bakkerAls je je boer kent, weet je wat je eet. Groenten en fruit die rustig de tijd gekregen hebben om te groeien en te rijpen Vlees, kaas, eieren en zuivel van dieren die buiten gegraasd en rondgescharreld hebben Echt eten is plantvriendelijk, diervriendelijk, mensvriendelijk – maar ook milieuvriendelijk, bodemvriendelijk en landschapsvriendelijk.

Dát is echt eten!

Is echt eten lekkerder? Ja. Is echt eten gezonder? Ja natuurlijk.

 Als je wilt weten waarom topkoks van alle landen biologische producten kiezen, kom dan proeven op een van de Écht eten symposium-diners in de Week van de Smaak.

Tiidens die diners zien we fragmenten uit de bekroonde film The Real Dirt on Farmer John. John Petersen, de hoofdpersoon, eet mee, samen met Lesley Freeman, zijn vrouw. Hij vertelt over CSA: community supported agriculture (Pergola). Een boeren bedrijf dat door de consumenten wordt gedragen. Zij kennen hun boer en krijgen wekelijks hun groentenpakket. Zij weten wat ze eten!

Zie voor meer informatie over voeding en genieten:

Echt Eten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.