Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Diabetes en alfa-liponzuur

Diabetes en alfa-liponzuur

Alfa-liponzuur is een stof die als voedingssupplement kan worden ingezet bij verschillende aandoeningen, zoals suikerziekte en Multiple Sclerose (MS). Het lichaam maakt alfa-liponzuur zelf in kleine hoeveelheden aan. Dit gebeurt in de mitochondriën, de 'energiefabriekjes' in de lichaamscellen. Alfa-liponzuur is in voedsel gebonden aan het aminozuur lysine.

In orgaanvlees zoals de nier, hart en lever komt deze stof veel voor. In mindere mate is alfa-liponzuur ook te vinden in erwten, spinazie, broccoli en tomaten. Andere benamingen voor deze stof zijn thio-octaanzuur en delta pentaanzuur.

Alfa-liponzuur is in Duitsland op de markt als geneesmiddel bij DM, maar hier in Nederland is het een supplement. In de sectie supplementen vindt u gedetailleerde informatie over de rol die alfa-liponzuur kan spelen bij diabetes mellitus. Alfa liponzuur wordt in het algemeen gezien als een zeer zinvol supplement bij diabetishe neuropathie. [1]

Referentie

[1] Singh U, Jialal I. | Alpha-lipoic acid supplementation and diabetes. | Nutr Rev. | 2008 Nov;66(11):646-57. doi: 10.1111/j.1753-4887.2008.00118.x.

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Fred schreef:

    Zijn er ook diabetici die type -1 hebben en dit suppelement gebruiken? Zo ja, wat zijn de resultaten?

  2. Marijke schreef:

    Ik slik al een aantal jaar Alfa-liponzuur. Na meer dan 25 jaar DM type 1 nog altijd geen complicaties! En dat met veel wisselingen in de bloedsuikerspiegel (zowel hypo’s als hypers).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.