Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Wat artsen je niet vertellen

Wat artsen je niet vertellen

Share |
Wat artsen je niet vertellenWat artsen je niet vertellen is de titel van een boek dat Lynne McTaggart schreef voor het veld en de boeken daarna zoals het intentie experiment. Het boek heeft als ondertitel Over de gevaren van de moderne geneeskunde en is geschreven vanuit boosheid wat haar overkwam binnen de Amerikaanse gezondheidszorg.

 

Boeiend te zien dat Lynne eerst dit boek schreef en daarna geprobeerd heeft een positieve wending te geven aan haar ervaringen.

Het boek is een boeiend exposee over allerlei aspecten van de hedendaagse geneeskunde, bjivoorbeeld de problematiek van vaccinaties,  overbodige diagnostiek, het gebruik van Ritaline bij ADHD, de amalgaanvullingen, en de problemen rond diverse vormen van medicatie, zoals antidepressiva, cholesterol verlagers, etc. Om een gewogen beeld van de hedendaagse geneeskunde te krijgen is Lynne’s boek misschien te eenzijdig.

Onze eigen Hugo Verbrugh schreef in de 70er jaren al ‘Geneeskunde op dood spoor’ en Lynne’s boek is eigenlijk een soort moderne variant ervan. Toch zeker de moeite waard om er kennis van te nemen, waarbij we wel moeten beseffen dat Lynne bevindingen uit de medische literatuur soms wat erg ongenuanceerd citeert als vast staande feiten.

Dit boek is nog leverbaar.

Berichten

  1. chvervo schreef:

    zijn de ISBNumbers bekend?

  2. IOCOB schreef:

    Ha chervo,
    Dat zijn
    ISBN10: 9056371487 | ISBN13: 9789056371487

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.