Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Kanker > Prostaatkanker en granaatappelsap

Prostaatkanker en granaatappelsap

In 2006 is in een Amerikaans-Joodse academische studie aannemelijk gemaakt dat het sap van de granaatappel een zinvolle bijdrage kan leveren bij de behandeling van prostaatkanker.

Als patienten met prostaatkanker die geopereerd zijn, of bestraald zijn, sap drinken van de granaatappel lijkt het erop dat het langer duurt voordat een recidief optreedt. Stoffen in het sap onderdrukken bepaalde stofwisselingsprocessen van de kwaadaardige cellen. Ook de waarde van het zogenaamde prostaat specifieke antigen, PSA stijgt minder snel bij het drinken van granaatappelsap. De studie was een fase II onderzoek, met totaal 46 patienten. Een bijzonder resultaat van deze vorm van fytotherapie!

Uit eerder biochemisch onderzoek was al gebleken dat sap van de granaatappel vol met antioxidanten zit. Ook lijken de stoffen te beschermen tegen de kwalijke effecten van ultraviolet in bepaalde experimentele modellen.

Granaatappelsap is niet het enige sap van appels dat zinvol is. Ook van gewoon appelsap worden goede effecten gevonden in proefdieremodellen van dementie. Steeds weer blijken vruchten dus positieve eigenschappenm te hebben. Snoep verstandig eet een appel lijkt dus ook op basis van modern onderzoek nog steeds een goede slogan te zijn. En eet een granaatappel…!

Beoordeling

Omdat granaatappelsap geheel veilig is en er niet enorm veel sterk onderzoek steunt dat we te maken hebben met een antikanker werking een groenaoranje stoplicht. Hier is het echt zo: baat het niet het schaadt ook niet.

Bron

Phase II Study of Pomegranate Juice for Men with Rising Prostate-Specific Antigen following Surgery or Radiation for Prostate Cancer. Clinical cancer research : an official journal of the American Association for Cancer Research." Clin Cancer Res. 2006 Jul 1;12(13):4018-4026.

Berichten

  1. Sam van der Ham schreef:

    Bij mij is ruim 3 jaar geleden prostaat kanker ontdekt en behandeld met uitwendige bestraling en een jaar hormon behandeling PSA nu 0.9 was eerst nulGranaatappelsap zegt men is een goede behandeling tegen deze kanker.Maar granaatappel verhoogt het testosteron in het bloed en dat is weer slecht. Hoe zit dat nu, kan een iemand mij dat uitleggen Aanvullede info ik ben 14-09-1939 geboren.Graag een zinvolle en leerzame reaktie Sam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.